Hemma igen…

Är nu återigen hemma från testfisket. Summeringen från resan kommer senast i morgon.
På Söröya har fisket vari riktigt bra trots lite sämre väder. Christer Mårtensson körde lite ”pillemete” strax utanför hamnen och förutom ett knippe riktigt fina rödspättor så var han upp och nosade på det norska rekordet på sanddskädda. Fisken vägde 1145 gram och var alltså endast 40 gram från Norska rekordet….
Han fick dessutom en hälleflundra på hela 15,2 kg på samma utrustning!

Även vid Havöysund så har det varit bra fiske. Från Guidebåten kan man lägga till ytterligare en flundra. Denna gång en fisk på runt 30 kg. För de som provat fisket efter rödspätta har också varit lyckosamma. ett flertal spättor över 2 kg har fångats. Som vanligt finns det torsk i massor…

Vid Tromsö så har fisket efter torsk också varit bra, men flundrafisket är något trögare…

Idag så är det väldigt blåsigt i nordnorge och man är mer eller mindre inblåsta på Söröya och Havöysund, men vid väderskyddade Tromsö kan man fiska idag.

Jimmy