Mycket flundror….

I dag följde jag med vår guide Burkhard i Tromsö till en plats vi bara besökt ett par gånger tidigare. När vi kom fram så valde jag att hoppa över hos ett annat gäng som hade haft ett ganska trögt fiske de första dagarna. Ganska omgående kunde Burkhard rapportera om en flundra på 85 cm från sin båt.
Ett tag efter så drog jag på en skaplig fisk från vår båt på 20 m djup och sekunderna efter så drog en av de andra i båten också på en bra fisk. Linorna gick ihop och efter lite kalabalik i båten kunde jag dra ombord en torsk på 12-13 kg innan jag hjälpte till att landa gästens första flundra på ca. 14 kg. En halvtimma senare var det dags för Sven Jönsson i båten som efter en väldigt bra fight kunde borda sin första flundra på ca. 19 kg!
Ytterligare en halvtimma senare så var det dags för den sista gästen att fånga sin första flundra och denna vägde ca. 25 kg!
Jag tackade för mig och hoppade åter över i Burkhards båt. Gästerna var nöjda med att fångat sina första hälleflundror och valde att avbryta fisket för att åka in och fira i land!
Vi fiskade ett litet tag till och lyckades fånga en mindre flundra till runt 8-9 kg. Ytterligare en båt med 2 st svenskar gjorde oss sällskap i samma område och de fångade 2 st flundror upp till 115 cm. Anders Jonasson och hans båtkompisar låg på de yttre platserna och fiskade. I går fångade man 2 st flundror upp till 26 kg och idag 3 st flundror upp till ca. 12 kg på dessa platser.
Även vid Havöysund så har man i dag fångat många hälleflundror. Största hittills rapporterade under dagen skall ha mätt 133 cm. Ett par gäng har även fiskat efter torsk med mycket gott resultat med många fiskar över 10 kg.
Vid Söröya så har de flesta båtarna varit uppe på Råsa, men fisket där uppe var ganska trögt för de flesta båtlagen. Guidebåten lyckades dock gneta ihop en del torskar över 10 kg med topp på 15 kg. Guidebåten fortsatte sedan till ännu en ny plats på nordsidan där man fångade 3 st flundror upp till 18 kg. Därmed hade alla i guidebåten fångat flundra. Flera av de övriga båtarna har legat på en annan plats på nordsidan Söröya och fiskat flundra, men dessa har vi ingen rapport från ännu.

Jimmy