Fantastisk avslutning vid Havöysund!

Säsongen avslutades ”officiellt” i Havöysund i måndags, men vi har haft en grupp på 9 personer från NCC på besök sedan i torsdags. Dessa har nu åkt hem i dag söndag och därmed är säsongen helt avslutad och vi tar nya tag inför nästa år!
Gänget från NCC skulle efter div. studiebesök också köra lite ”Team-building” och vad kan vara bättre att att få frisk luft ute på havet och dra storfiskar på löpande band för att sedan kunna avnjuta fångsten på kvällen?
2 st fiskepass var inplanerade, men första passet på fredagen plågades av kraftig vind från nordväst vilket påverkade fisket och dom bakom spöna….
Nåväl, förutom en hel del torsk i matstorlek fångade man någon mindre hälleflundra upp till knappa 10 kg.
Under lördagen så hade vinden lagt sig helt och man bestämde sig för att satsa på hälleflundra. Nu var merparten i detta gäng helt ”gröna” när det gällde havsfiske och därmed förlorades det många hälleflundror, men man kunde ändå summera ihop ett fantstiskt resultat på kvällen!
Bara i guidebåten fångade man flundror på 40 kg, 2×20 kg samt ett par mindre. Från övriga båtar rapporterades det också in flundror upp till runt 20 kg samt en del skapliga torskar!
Kvällen avslutades sedan med ”kungskrabbefrossa” på hotellet!
Vid Söröya så hade ett gäng danskar på 4 personer ”dröjt” sig kvar några dagar efter den ”officiella” stängningen i onsdags. Tyvärr har det varit dåligt väder sista tiden i nordnorge, men under lördagen som var sista fiskedagen för detta gäng så blev det äntligen svaga vindar!
Man åkte till nordsidan på Söröya för att fiska hälleflundra och lyckades med att fånga 2 st hälleflundror med topp på 20 kg.
Vid Tromsö så har vi för närvarande inga gäster, men på onsdag så anländer det ett par mindre grupper. Vid Tromsö så beräknar vi att kunna fiska hela Oktober månad nästa år ut då denna plats ligger väldigt väderskyddad. Nu sträcker inte sig våra bokningar längre än till 30 september detta året, så troligtvis stänger vi ner för säsongen då.
Man längtar redan till nästa år……

Jimmy