Skaplig avslutning på Söröya

Vädret har fortsatt varit tufft i hela nordnorge och man har varit begränsad i val av fiskeplatser. Under gårdagen så drog Charlie och hans gäster i guidebåten ut på torskfiske. Fisket var ganska trögt, men man lyckades att hitta några exemplar över 10 kg med en torsk på 15-16 kg i topp. Några båtar låg i Sandfjorden och fiskade hälleflundra och det fångades ett skapligt antal, men ingen av storlek….
Tyvärr tappade Jan Kristoffersen en riktig storflundra på grunt vatten. Den var helt omöjlig att lyfta från botten utan gick bara lugnt iväg innan den stannade och ruskade på huvudet så jiggen släppte…..
I dag tisdag så har det återigen blåst mycket och vissa båtteam valde att stanna inne. Charlie och hans gäster satsade på pillemete och då framför allt efter rödspätta. Man fångade ingen rödspätta, men däremot flera sandskäddor uppemot nästan kilot!
Christian Sterner från Fiskekompaniet fiskade i viken strax söder om Sörvaer och hade ett utmärkt fiske efter hälleflundra!
Christian lyckades själv med att fånga hela 6 flundror upp till 18 kg under dagen!
En helt utmärkt avslutning på en blåsig vecka!

Jimmy