Varför äter Magnus Gulpmask??

Är nu tillbaka efter en vistelse i Norge. Sista veckan var jag på vår nya camp vid Tromsö som mer och mer börjar att ta form. Den trådlösa internetuppkopplingen vid campen blir inte klar förrän säsongen startar nästa år och därför har jag tyvärr inte kunnat uppdatera nyheterna på ett tag.
Campen annars blir otroligt fin och ligger i ett fantastiskt naturskönt område 45 km utanför Tromsö.
På en av bilderna nedan ser ni Magnus Jonsson som till grillmiddagen också intog en gulpmask efter ett vad…..
Om någon lyckades med att fånga en flundra över 75 kg så skulle man käka upp en gulpmask(!)
Man får tydligen många konstiga ideér när man är ute och fiskar…….
Magnus som efter ett 15-tal norgeresor tidigare åkte upp med ett personbästa på hälleflundra på 9 kg så höjde han sitt personbästa succesivt under denna resa för att avsluta med ett monster på hela 197 cm (100-110 kg) som fångades på 14 m djup i ett av dom otaliga sunden vid Tromsö. Redan efter 5 min fight hade han den uppe för landning, men eftersom vi ändå inte skulle behålla fisken som ändå är otjänlig som matfisk så tog det ett tag att ”säkra” fisken.
När det är så här stora fiskar så är det bäst att lägga en tail runt stjärtspolen och mäta längden på fisken utanför båten. Därefter så kan man lämpligen kroka av fisken med en tång/kroklossare. Se till att ha handskar på er då det är lätt att skära sig på hälleflundrans vassa tänder.
På vår resa i övrigt så fångade Magnus kompis Christer Mårtensson flundror upp till 145 cm på lätt haspelutrustning(!) medans jag själv fick nöja mig med flundror upp till ca. 20 kg.
Fisket på våra övriga destinationer har fortsatt bra!
Vid Havöysund så har hälleflundrafisket varit grymt bra med mängder med landade exemplar och en med en topp på hela 192 cm som givetvis också sattes tillbaka utav vår danska gäst Ivan Bremholm. Ett gäng som riktade fisket efter torsk lyckades också riktigt bra med massor av torsk mellan 10-15 kg.
På Söröya så har fisket efter stortorsk varit fortsatt bra även om vädret emellanåt ställt till det så man inte nått dom bästa platserna. Helt klart är fisket på Råsa riktigt bra nu och en del torskar över 20 kg landades under veckan som gick utav dom få gäster som fanns på plats.
Under gårdagskvällen så anlände det ett nytt gäng och campen är mer eller mindre fullbelagd denna sista vecka, men då kommer årets tuffaste väder in…..
Under dagen så har det blåst upp till storm, men som tur är så ser vindarna ut till att avta redan under morgondagen. Problemet är att det skall vara från den sämsta tänkbara vindriktning och med den styrkan på vinden i dag så kan det bli tuffa förhållanden framöver med fortsatta vindar från väst/sydväst…..
Tycker annars att det också varit en bra säsong vädermässigt och det är inte så många inställda dagar vi haft på Söröya i år.
Vi håller i alla fall tummarna för ett väderomslag!

Jimmy

Magnus käkar Gulp

Storflundra

Nya campen