Tufft väder…..

Sista dagarna i Norge har mest präglats av dåligt väder……
På Söröya har man varit tvungen att fiska landnära, men en del fina fiskar har ändå fångats. Torskar upp till 15 kg, havskatter, koljor m.m har fått syna båtdurken tillsammans med en del hälleflundror. Ett gäng på 3 danskar är mest ute för att hitta nya platser runt Söröya vilket är väldigt positivt!
Under gårdagen så fångade man 3 flundror upp till 18 kg på grunt vatten vid norrsidan av Söröya.
I dag är man tyvärr helt inblåsta på Söröya…
Vid Havöysund så drog vi norrut under torsdagen till torskplatserna. Vi hade ett väldigt gott fiske på ett nytt ställe med mycket torsk mellan 10-16 kg i dom höga dyningarna….
På hemfärden stannade vi till vid ”flundraöarna” och fångade snabbt ett par flundror upp till 18 kg. Under helgen så drogs det också en del fiskar, men inte så många av något större format. Största flundran under helgen vägde ”bara” 15 kg och fångades av Fredrik Lintorp. Däremot hittade vi några nya platser som levererade hälleflundra och som ligger i lä för dom flesta vindar. Det tappades tyvärr en del fina flundror under helgen……
Under måndagen anlände det nya gäster och denna vecka har vi även engagerat en yrkesfiskare som skall ta ut en del av våra danska gäster i jakten på dom stora….
Under dagen så har det varit väldigt kraftiga vindar, men gästerna har kunnat komma ut och fiskat och förutom en massa mindre exemplar så har det fångats hälleflundror upp till 10 kg.
Väderprognoserna ser dock väldigt mycket bättre ut från torsdag och då kommer fisket garanterat i gång igen!

Jimmy