Storflundrorna på gång igen vid Havöysund!, uppdaterad kl. 21.00

Efter en period med endast ”mindre” flundror upp till ca. 30 kg så lossnade det i dag vid Havöysund. Vi har bara rapporter från ett par båtar, men vår guide Daniel Lindblom kunde stoltsera med ett nytt personbästa på 163 cm (ca. 62 kg). Daniel L. fångade alltså denna jätteflundra i sista stund innan han åker hem i morgon bitti och blir avlöst av en annan Daniel, nämligen Nilsson som guidat där uppe tidigare i år. Nu väntar alltså ett bad i ishavet innan hemfärd….
Från en av dom andra båtarna så fångade Magnus Hermansson en flundra på 45,5 kg efter en hel timmas fight!
Förutom dessa flundror har det fångats en hel del mindre samt massvis av torsk!
En bra dag i Havöysund!
På Söröya så drog man till Storskalltaren i dag, men flundrafisket var sig inte riktigt likt där och endast några mindre flundror fångades. Däremot var det massor av stortorsk upp till 21 kg. Även storsejen har hittat dit och en hel del fina sejar fångades med toppar över 10 kg.
Vid Tromsö har vi ingen rapport ännu…..

Jimmy