Fler 50+ flundror från Söröya!

Nattens fiske på Storskalltaren gav inte så många hälleflundror som vanligt, men toppfiskarna var av bra storlek!
Dalmasarna var som vanligt värst med en flundra på 159 cm (55-60 kg) tätt följda av ett annat gäng som drog flundra på 155 cm (50-55 kg)!
Fisket efter stortorsk var riktigt bra och Charlie rapporterar om torskar upp till 24-26 kg (139 cm och i bra kondition). Vi har nu också tillsammans med Havforskningsinstitutet tagit fram längd/vikttabeller även för andra arter såsom torsk, rödspätta etc.
Torsken är förvisso svårare att bedöma vikt efter längd eftersom det är större variation i konditionen än ex. plattfiskarna.
Men, någonstans måste man börja och det är viktigt att behandla fiskarna på rätt sätt innan återutsättning. Det går ju inte att ta hand om all fisk man får under en veckas fiske och det finns ju också som bekant en utförselkvot ur Norge på 15 kg filé/person.
Vid Havöysund så har det startat helt ok för det nya gänget som anlände i går kväll och det har landats många hälleflundror, men tyvärr inga större exemplar ännu. Flera gäster har dock varit i riktigt fina exemplar som dock har tappats…..
Något gäng skall i dag också haft ett bra torskfiske med fiskar upp till 17-18 kg. En del har också hunnit njuta av naturen i det fina vädret och fått skåda ett 10-tal havsörnar på samma gång, sälar, valar m.m
Vid Tromsö så anländer det nya gäster i morgon och frågan är hur lång tid det tar innan vi kan rapportera om ytterligare 50+ flundror därifrån……
Årets största spöfångade hälleflundra i Norge på ca. 160 kg (222 cm, C&R) fångades utav en av våra gäster i början på Juli, skall detta rekord hålla?

Jimmy