Bra torskfiske på Söröya

Charlie rapporterar om väldigt mycket torsk i området runt Söröya sista dagarna, men man har inte lyckats kroka någon riktigt gigant ännu….
En hel del torskar mellan 10-18 kg har dock fångats samt massor av havskatt upp mot 8 kg. Hälleflundrafisket har däremot än så länge inte varit lyckosamt och man gör därför ett försök nu under kvällen på riktigt grunt vatten på norrsidan Söröya.
Per i Tromsö har också haft ett trögare fiske efter hälleflundra sista dagarna, men idag så har man under förmiddagen fångat hälleflundror upp till 127 cm (ca. 27 kg). Tyvärr har vi fortfarande problem med bloggen på Söröya, men vi räknar med att lösa detta till slutet på veckan.
I slutet på denna veckan så ”tjuvstartar” vi även med fisket i Havöysund och rapporter kommer säkert därifrån till helgen.

Jimmy