Grymt flundrafiske i Havöysund!!!

De sista dagarna har det varit mycket bra fiske efter hälleflundra vid Havöysund! Gänget från Fiskekompaniet i Malmö avslutade starkt med många flundror mellan 20-50 kg. Man fångade dessutom massor av fin torsk, kungsfiskar upp till 4 kg, havskatt 7 kg m.m. I onsdags kväll anlände ett nytt ”butiksgäng”, denna gång är det Sportfiskegiganten i Malmö som besöker oss. Under första dagen igår fångades det väldigt många flundror med Johans Tilganders på 159 cm i topp! Johans båt har förövrigt startat dagen bra med 4 flundror i båten mellan 20-30 kg!!!
Fredrik rapporterar från Guidebåten om 4 landade flundror och 3 tappade. En av dom man tappade var riktigt stor….
Gästen trodde först det var ett bottennapp tills botten började simma iväg…
Vädret är utmärkt med strålande sol, 15-16 grader varmt och ett helt spegelblankt hav.
Båtarna från Söröya och en av båtarna från Tromsö är just nu ute på Storskalttaren. Kommer säkert spännande rapporter därifrån!
Man börjar längta dit igen…

Jimmy