Stora kungsfiskar och jättetorskar!

Efter att torskfisket varit trögt en tid på lossnade det ordentligt i går! Kanske fortfarande inte mängdmässigt men ett imponerande antal stora fiskar och det är ju det vi sportfiskare vill ha. Mängdfisket är ju yrkesfiskarnas grej.
Jakob och hans båtkamrater startade fisket upp på Råsa tillsammans med ytterligare några båtar och fisket där var ganska trögt och man fångade endats ett mindre antal större fiskar med en torsk runt 19 kg på topp innan man åkte hem eftersom det blev dimmigt och det började att blåsa upp. På kvällen stack man ut igen för att fiska kungsfisk på specialstället och där drog man 4 kungsfiskar över 7 kg med en topp på 8,0 kg. Vår nya guide Nikolaj Hjort från Danmark anlände i går och följde med Jakob och dom ut en sväng i går för uerfiske och han lyckades med att slå 2 nya pb direkt med 8,4 kg på kungsfisk och 13,9 kg på lubb.
Grattis Nikolaj!
En av våra andra båtar låg också där och fick kungsfisk upp till 8,6 kg!
Jakob fortsatte sedan till Runningen där man fick torsk upp till 23 kg, alltså en mycket lyckad kvällstur!
Några som också var nöjda var våra gäster ”dalmasarna” som åkte ut till Råsa på kvällen när vinden lagt sig och drog där en hel del fina torskar och man fortsatte sedan till Runningen där man också bordade flera fina torskar och sammanlagt fångade man 7 torskar över 20 med en topp på hela 28 kg från 2 båtar!
En bra dag i ”Storfiskens Rike”!
Vårt testfisketeam i Havöysund satsade på hälleflundra den första fiskedagen och på 2 man drog man 3 hälleflundror där dom 2 största låg på ca. 30 kg (133 cm) och 25 kg (126 cm). Båda fiskarna fick gå i retur och endast den tredje mindre flundran behölls till middag. Man hade otroligt många kontakter, uppskattningsvis mellan 20-30 st men fiskarna var svåra att kroka och det blev många avbitna shadstjärtar………..
Man fick flundrorna över ett område på endast 8-12 m djup i utkanten på ett sund som bara verkar innehålla hälleflundra och ingen annan fisk.
I dag är det sista dagen för gästerna på Söröya innan det är bytesdag i morgon och det skall bli intressant och se om det goda torskfisket håller i sig i dag!

Jimmy