Stortorsk och nytt pb på flundra!

Söröya fortsätter att visa att det är Norges bästa ställe för stortorsk! Natten mellan tisdag och onsdag kom det ytterligare en stortorsk som vägde 26,7 kg. Hälleflundrafisket fortsätter att vara bra med stora mängder flundra men utan dom riktigt stora.

Thomas som var guide i fjol och några vänner till honom har anslutit till oss på vårt testfiske. I dag fiskade deras båt efter havskatt och fångade en hel del fina fiskar upp till 8,4 kg. Vi själva provade meta efter rödspätta men utan resultat men vi fångade havskatt upp till ca. 5 kg på borstmask och en hel del småtorsk, koljor och simpor. Vi fiskade givetvis också hälleflundra och när jag som vanligt pratade i mobiltelefonen och satt ner med spöet stilla så small det till i grejorna och jag fick kasta telefonen ifrån mig. Fisken rusade först en 60-70 m och vi började följa efter med båten. Efter ca. 15 min tuff kamp kunde vi vräka en 159 cm lång och grov hälleflundra över däck som senare visade sig väga 52 kg och ett nytt pb var ett faktum!
Johan hade som vanligt varit stor i truten och lovade att han skulle bada i det 5 gradiga vattnet om någon bottnade hans electro samsonvåg som gick till 45 kg.
Men Johan är en hedersman och höll sitt ord som vanligt………

Jimmy

Nytt pb!