Fantastiskt torskfiske på Råsa!

Lite rapport från fisket dom sista dagarna. Det nya gäng som anlände i torsdags kväll fick en blåsig inledning och fick stanna på land under fredagen. På lördagen åkte vi ut och vinden hade avtagit helt men det låg lite dyning kvar som gjorde en del gäster lite matta…..

Nåväl, på Runningen hittade vi en del stortorskar upp till dryga 16 kg och fisket var helt ok. Någon mindre hälleflundra landades också denna dag. Under Söndagen åkte vi på långtur till Storskalltaren och det var hyfsat med torsk upp till knappa 20 kg. Någon av båtarna stötte på storsejen också och bordade exemplar upp till 12 kg. På guidebåten landade vi 3 mindre hälleflundror och ytterligare några mindre kom från andra båtar. I dag måndag åkte vi norrut till Råsa tillsammans med några utav hyrbåtarna och stötte på riktigt mycket stortorsk! Här var gott om småsej och med det var det en enkel match att finna stortorsken i den ganska hårda strömmen. På guidebåten drog Uffe Kleist från Nora den största torsken på 24,8 kg och efter en vadslagning med torsk över 20 kg så åkte hans 22 år gamla mustach i kväll. Från dom andra båtarna drogs också stortorskar upp till 25,4 kg samt ytterligare ett par över 20 kg samt en mängd strax under! Någon mindre hälleflundra har också landats i dag och jag själv hade kontakt med en större på råsa som bet över en torsk på ca. 4-5 kg halvvägs upp där spöt nästan for i vattnet och efter en kortare rusning var både torsken och den som bet över den borta……..

En av båtarna satsade på rödspättefiske i dag och redan efter en timmas tid hade man bordat en 10-15 st!

Jimmy

Knäpp gylfen Uffe!

Stortorskar!

Söröya är fantastiskt