Sista dagarnas fiske

Har själv varit i väg på en kortare tur till Norge och därav har det varit dålig uppdatering….
Sista gästerna för säsongen i Havöysund reste hem i tisdags. I måndags var det bra väder och våra 3 holländska gäster avslutade med att fånga 3 hälleflundror upp till ca. 120 cm. Våra svenska gäster fick också en del flundror samt en hel del fina torskar upp till ca. 15 kg sista dagen. Åldersmannen i gänget, Olle Svensson (80 år!) drog också på ett riktigt monster som han fightade i över 2 timmar innan den klev av….
Fisken gjorde flera 100 m rusningar och man fick följa efter med båten. Tyvärr klev alltså denna fisk av kroken…
Vid Tromsö så har det fångats en del hälleflundror de sista dagarna, men ingen av större storlek. För närvarande så har vi bara 2 gäster på campen…
De fick i alla fall uppleva ett bra torskfiske under gårdagen med fisk mellan 7-12 kg. Tidigare under veckan fångades det torsk upp till ca. 16 kg. Vädret är helt underbart uppe i nordnorge just nu med temperaturer runt 10 grader, solsken och helt stilla hav!

Jimmy