Nytt camprekord igen på sej!

I dag drog en del av båtarna till Storskalltaren för ett kortare fiskepass då vinden skulle vrida mot väst och sedan öka vilket den också gjorde. Man hann bara fiska i en 4-5 timmar men där var skapligt med fisk och även fisket efter torsk hade tagit sig upp en del efter att ha varit dåligt under en längre period. Vi har landat många riktigt stora torskar under sommaren men torsk mellan 5-20 kg har varit väldigt fåtaliga sedan omkring midsommar jämfört med hur mycket torsk som här brukar finnas. Men, det är ju ändå dom riktigt stora exemplaren man vill åt! I dag fick dom torsk upp till knappa 20 kg och mycket storsej! Största sejen för dagen drog ner vågen till 16,9 kg och är således nytt camprekord igen!
En del mindre flundror fångades också i dag och den största skall ha vägt runt 13 kg och fångades vid kveitesundet.
Artfisketävlingen som avverkades under söndagen och måndagen vanns utav Patrik och Sven-Erik Rickard, Daniel Nilsson och Kurt Grip som bildade 4-manna team. Segermarginalen var ”hela” 1,4 poäng till tvåan vilket motsvarar bara några gram på en fisk!!! Man plockade hem 11 arter. En ovanlig fisk som kom upp utom tävlan var en mindre marulk som fångades på söndagen. Under tävlingen så var fisket något trögt men det kom upp en del fina fiskar såsom rödspätta över 2 kg, kungsfisk över 5 kg, långa över 8 kg samt sandskädda runt kilot.

Jimmy