20+ torsk och splittrade torskstimm….

Ytterligare en 20+ torsk har fångats. När Thomas och gänget från Litauen kom in vid 19.30 tiden i söndags kväll så stack ett gäng norrmän ut med en av Willysbåtarna för ett kortare fiskepass på samma ställe där det helt overkliga fisket hade skett. Norrmännen fick också massor av fin fisk upp till 22,4 kg!

I går måndag så var tyvärr stället invaderat av yrkesfiskarna och dom hade splittrat dom stora torskstimmen så fisket var trögare och den fisk som var där var inte speciellt bitvillig…..

Visar här en ekolodsbild som jag fick från Odd Larsson som var däruppe mellan 18/4-25/4. Denna bild är från platsen vid fågelberget och det skall tilläggas att det tecknade ännu mer fisk i söndags och då också ända upp till ytan!!!
Idag har det blåst en nordvästlig vind på 8-10m/sek och förutom en kortare tur i viken söder om Sörvaer har man valt att ta det lugnt och vila upp sig idag. Väderprognoserna ser dock väldigt bra ut framöver och nästa gäng som anländer i morgon kväll kommer förhoppningsvis också att få en bra fiskevecka!

Gissar på att den första lite större hälleflundran kommer denna vecka!

Jimmy

Ekolodsbild fågelberget april 2007