Avslutningsfisket!

Det var återigen blåsigt i går och det snöade en hel del….. Men under kvällen mojnade vinden och det började spricka upp. Utomskärsfiske var inte att tänka på med den blåst som varit tidigare under dagen så man gick ut vid 20-tiden på kvällen för ett par timmars fiske innanför holmarna där det var helt stilla. Det fanns otroliga mängder med torsk på plats och man passade på att fylla sina ransoner för att ta med sig hem. Detta var inga problem då det satt en torsk på kroken innan pilken eller jiggen nått botten, hade man upphängare var det automatiskt dubblé! I guidebåten drog man ett tiotal torskar över 8 kg med en topp till vår guide Thomas på 16,2 kg. I den andra båten fick man också väldigt mycket torsk dock utan någon riktigt stor.
”Det är inte alltid man behöver gå över ån efter vatten” är väl ett uttryck som stämmer väl med tanke på att fisket skedde endast några hundra meter utanför hamnen…..
Ett nytt gäng anländer under dagen och väderprognoserna ser nu äntligen bättre ut så vi får hoppas att dom får mer fisketid än föregående gäng!

Jimmy