Skreifiske 2006!

Följ med och upplev Norges bästa stortorskfiske. Nu under Mars-April vandrar den riktigt stora skreien (lektorsk) ner från Barentshav till bl.a Söröya. Av någon anledning så verkar den största skreien ”parkera” utanför Söröya under denna tid på året. Norgerekordet kommer härifrån och likaså Europarekordet som sattes under 2005. Lofotsfisket som kanske är mera känt för skreifiske än Söröya håller inte alls samma klass som Söröya. Det räcker med att titta i resultatlistor från VM i skreifiske från Lofoten så förstår man varför. Under 2005 fångades det 5 torskar över 10 kg under 2 dagars fiske och utav väldigt många deltagare. Detta fångar en person med lätthet här på Söröya under Mars-April på en dag! Dom 2 största spöfångade torskarna under 2005 vägde 37,52 kg + 36 kg. Vad yrkesfiskarna fångar häruppe under denna period är häpnadsväckande. Har hört många historier om torskar på 55-60 kg som har fångats under vårfisket. Den största skreien går överst i stimmen och man brukar kunna få fisken på mellan 15-40 m djup. Detta gör att det går utmärkt att återutsätta fisken. Vi fiskar mycket med stora shadjiggar också vilket gör att det mesta av fisken är bitfisk och blir således inte ”ryckskadad”. Har några få platser kvar. Mellan 30/3-6/4 och mellan 6/4-13/4 finns det en plats kvar i Faetonbåten tillsammans med guiden. Mellan 20/4-27/4 så har vi 3 platser kvar. Helt klart är att många kommer att slå sina personbästa här och vem vet, kanske det blir ett nytt Norskt rekord eller ett Europarekord?

Jimmy