Sista gruppresan slut för i år!

Har varit lite dåligt med uppdateringen på sistonde men här kommer iallafall en rapport från senaste veckans fiske. Det började med dåligt väder under fredagen men fisk upp till ca. 15 kg fångades. Resten av veckan var det kanonväder förutom sista dagen då det blåste upp lite. Vädret däremellan var kanon med stilla hav och soligt väder. Förövrigt har det varit mycket varmare i nordnorge än hemma i sydsverige…. Fisket efter stortorsk var ok, även om det inte var några mängder med torsk som fångades. 4 torskar över 20 kg fångades med en största på 22,3 kg. Den fångades av Henrik Jansson och var övrigt en torsk som var i toppkondition. Har sällan skådat en torsk som kämpade på det viset. Den gjorde flera långa kraftfulla rusningar under dom ca. 20 min det tog att få upp torsken på södra runningen och det spekulerades i både hälleflundra och 30+ torsk innan den kom upp. Strax därefter fångade Lasse Lindgren en ”missbildad” torsk på 17,2 kg som jag tror inte var en meter lång. Den hade större mage än en romstinn öresundstorsk och när vi öppnade magen hittade vi 8 st 1/2 kg:s sejar och den hade huggt på den nionde! Dom som satsade på fiske efter kungsfisk på ”10-öringen” tröttnade ganska snabbt på att dra 3 fiskar åt gången så fort dom hade släppt ner. Inga stora, men fiskar på 1-1,5 kg fyllde snabbt matbehovet. Var ute på storskalltaren en gång men torskfisket närmare land var minst lika bra. Däremot var det mängder med skaplig sej mellan 5-10 kg som högg direkt under båten och som tillfredsställde våra behov. Detta var första resan utan någon hälleflundra och det är lite märkligt när lokalbefolkningen framhåller augusti och september som dom bästa månaderna på året då hälleflundran vandrar närmare land. Olof Carlstoft var dock i kontakt med en större hälleflundra som släppte efter 30 min kamp. En tysk som fiskade utanför Hasvik tappade också en storkveite efter drygt 2 timmars kamp när han bara hade 10 meter kvar till båten. Har några gäng som har bokat nu i augusti och september och det ena gänget kommer uteslutande att fiska efter hälleflundra och har fångat sammanlagt närmare 100 flundror på sina tidigare besök på Söröya. Det kommer fler rapporter om detta fiske framöver. Var förövrigt otroligt vackert på Söröya denna gång när solen gick ner på kvällarna och gav fantastiska färger över havet och bergen. Det blev aldrig riktigt mörkt men det rödaktiga ljuset på kvällarna gav rysningar över hela kroppen… Vi såg som brukligt både havsörn och mängder med tumlare. Har nu knutit till mig den bästa yrkesfiskeskepparen på Söröya till skreifisket och vi kommer nu att erbjuda varannandagsfiske från småbåtar och storbåt med skeppare till skreifisket till dom som önskar. Detta innebär 3 dagars fiske från våra båtar och 3 dagars fiske från storbåt med en skeppare som har järnkoll på var den riktigt stora skreien går. Detta ökar givetvis chanserna till både att komma ut och fiska under denna perioden men också chansen på att fånga riktigt stor skrei på 30 + eller mer. Denna skeppare fångar regelbundet torsk över 40 kg på lina och förra året fick han torsk på över 47 kg under denna period! Det kommer mer information under nästa vecka om detta, men den som är intresserad kan ta kontakt med mig för mer information redan nu. Har senaste veckan kommit in en hel del bokningar både till skreifisket och till sommaren och jag kommer att uppdatera platslistan på måndag. Har förövrigt sett på en annan hemsida om ett fantastiskt rödspättafiske på Söröya just nu. Gå in på www.ghfk.se och klicka på forum och titta!

Jimmy