Tappade storkveite efter 2 timmar!

Igår torsdag fick vi ett anrop på vhf:en från en av båtarna. Dom hade kämpat med en stor fisk i 30 min och frågade om vi kunde komma før ev. assistans. När vi kom dit såg vi genast att det var en mycket stor fisk dom kämpade med och en kvart senare fick dom den till ytan. Då vi skulle gaffa den från vår båt med vår ”kveitekrok” fick den ”frispel” och rusade ner till botten. När 2 timmar hade gått och alla båtarna samlats runt Pauli Kujala som brottades med fisken på ett mycket proffsigt sätt hände det som inte fick hända. Ståltafsen gick av! Han hade agnat med en sejstjärt kopplat till en släptafs efter pilken. Bedrøvelsen var givetvis stor och vi var inte mer än centimeter ifrån att sätta gaffen i den vid førsta førsøket. Hälleflundran uppskattades av oss som såg den vara åtminstonde 1,5 m lång och bør iallafall ha vägt mellan 50-80 kg. I øvrigt var det en bra dag med ganska många fina torskar med en størsta på 18,4 kg.

Jimmy