Førsta dagens fiske!

Igår onsdag var vi ute på førsta fiskepasset før det nya gänget som anlände till Sørøya i tisdags kväll. Var väldigt blåsigt på morgonen och vi søkte lä på nordsidan av øn. Där kom det upp en del småfisk som torsk, sej, kolja m.m Det fångades också en mindre hälleflundra på 2,9 kg av Reidar Johansson. Allteftersom la sig vinden och solen kom fram och värmde. Vi flyttade oss utåt och på yttre djupskolt var torsken på hugget under en kortare period. Vi fick ett par torskar mellan 16-17 kg och några till på øver 10 kg. På hemvägen stannade vi till på breigrunn där jag på førsta nedsläppet krokade på en 5 kg sej i ryggen strax under båten varav den svarade med en 20 meters rusning ner till botten. Jag ”lurade” øvriga medresenärer att jag hade något stort på kroken i allafall. Var otroligt mycket fisk på Breigrunn men vid det laget var vi ganska trøtta så det blev ett kort stopp där. En torsk på 12-13 kg han vi dock med att fånga där innan vi åkte hemåt.

Jimmy