Skreifiske!

En liten rapport från Söröya. Henrik Svensson med kompisar är uppe på Söröya just nu och fiskar efter skreien. Iallafall så var dom ute på sin första fiskedag idag däruppe och hade bra fiske i ganska tufft väder. Man fiskade från småbåtar och det blev en ganska kort tur beroende på vädret men dom fick ett antal torskar mellan 15-17 kg och med en topp på 23 kg fångad av Martin Westeren. Alla fiskarna fångades på 15-20 m djup där man hade 35-40 m ner till botten. Man fiskade uteslutande med 23 cm shadar och nästan alla fiskarna var då givetvis krokade i munnen. Dom flesta fiskarna kunde också återutsättas vid god vigör vilket det ringa fiskedjupet bidrog till. I förra veckan hade jag ytterliggare ett par resenärer som på en kort fiskesemester på drygt en dag fångade ett antal fina torskar upp till 21,6 kg. Som bonus fick Robert Blomqvist en fin rödspätta på hela 2,059 kg vid pilkfisket!

Jimmy