Bra avslutning på veckan i Vesterålen!

Då var sesongens andra vecka över här i Vesterålen. Den senaste tiden har vindarna verkligen satt oss på prov, och har gjort de svårt for att komma helt ut på öppet hav. Men vi har kämpat på, och til slut kom de goda vårväderet till oss också.

I børjan på veckan blåste de bra på, och vi var begrensade till å fiske inomskärs här. Men då är de väldigt tacksamt at vi har goda spots närmare campen för flundrafisket nu på våren. Under torsdagens fiske blev de ett gäng flundror på gästarna, och om du har läst på våran Facebook, så fick Jørgen ihop med Norrmännen 2 fina flundror på 113 cm och 153 cm. Marcus rattade Guidebåten, och hade också et lyckat fiske inne på grundare vatten! Med flundror på 128 cm, 125 cm och en strax över mått, var de vällykkat i de blåsiga väderet.

Även om vinden gjorde det tufft, så kom vi oss til slut ut på torskbankarna i slutet på veckan. Dom stora mängdorna var svåra at hitta, men med tålamod i sinnet, lyckades vi å hitta flere fina mattorskar upp til 12-13 kilo! Vissa ut av dom var strø-skrei också.

Under Tisdagen tog Marcus med hotellets egna snickare Dmitrij och hans familj en sväng ut på havet for at forsøka lura upp några Hälleflundror. Direkt på morgonen kunde Daria dra sin livs første flundre precis över mått. Dom såg mycke fisk som var uppe på beterna denna dagen, men dom skulle visa sig at vara svåra. Men ack den som ger sig, och på sluttampen fick Dmitrij också känna lite spøbøj med en fin matflundra på 93 cm!

Nu har de anländt ett nytt gäng, och väderprognosen ser lovande dom kommande dagarna! Vi hoppas de håller i sig, och at vi kan komme oss på några långturer nu! Fisket verkar kicka i gång odentligt nu, och de fylls på med folk på campen. Detta ska bli otroligt spännande, og håll utkikk på våra kanaler for kommande rapporter!

Tight Lines