Fantastisk vær med 192 cm flundre i Vesterålen!

I takt med synkende temperaturer, virker det som at våre flate venner har begynt å vandre seg inn på noe grunnere vann. At været har holdt seg stabilt bra hele uken har også bidratt til at flere av båtene har lykkes bra med flundrefisket de siste dagene. Vi har også hatt flere langturer, med litt blandet resultat, men det fortsetter å levere der ute nå under månedsskiftet.

Ettersom det har vært et lykket fiske etter flundrene de siste dagene, har det blitt lagt mye tid på dette fisket. Men flere båter har også lagt tiden sin på både torsk og sei. Under en av langturene kom det opp flere fine toppfisker i båtene, blant annet fisker opp mot 17-18 kilo. Det har ikke vært de samme mengdene torsk der ute som vi har hatt siste tiden, men området er veldig stort, og det kan nok helt enkelt skyldes at vi ikke har helt funnet ut hvor de står akkurat nå. Forhåpentligvis kan vi knekke koden til uken! Selvfølgelig holder Langefisket seg godt der ute, og alle som har forsøkt seg på langene, har lykkes bra! Fordelt om i båtene har det kommet flere fine fisker på 16-17 kilo, og noen enkle toppfisker over 20-kilosmerket!

Under siste fiskedag, valgte alle båter å legge sitt fokus på flundrefisket. Og da vi kun etter et pr timers fiske hørte på radioen at det var blitt fanget en skikkelig stor fisk, tente det håp hos samtlige båtlag. Vi hørte at båt 1 hadde fightet en stor fisk i lang tid. Siden vi bare lå et steinkast unna, så kjørte vi bort for å se hva de hadde lykkes å fange. Da vi kom bort, sto det 4 veldig glade Dansker og jublet over at John hadde fanget en megafisk på 192 cm! Det tente som sagt håpet for flere av båtene, og fisket fortsatte. Båt 6 fant seg en small sandrenne som produserte godt med fisk, og de landet flere fine fikser rundt metersmerket – i tillegg til å ha mistet en hel del fisk. Bent Inge, Trond og Karsten kjørte også på, og mistet en veldig fin fisk etter bare noen minutters fiske. Flundrene var i støtet, men vanskelige å kroke der vi fisket. Men endelig skulle det slippe, og Trond avsluttet fiskeuken med en flott flundre på 128cm! Gutta i båt 2 fikk også drømmen sin oppfylt med sin aller første flundre på slutten av dagen, som ble målt til 103 cm. En helt perfekt avslutning på uka, med flundre i alle båter…

Nå lades det opp til denne sesongens siste uke her i Vesterålen, før vi flytter camp over til Stokmarknes. Været ser veldig lovende ut utover helga, så vi krysser fingrene for flere fine opplevelser og store fisker!

Tight Lines // Jørgen & Alexander

V