163 cm flundra på familjevecka i Nappstraumen!

Det har fortast varit ett fantastiskt väder med både varma vindar och temperaturer över 20 grader. Det har verkligen varit sommarkänsla på Lofoten. Fisket har varit fantastiskt också då det har kommit upp några torskar runt 15 kg och en hel del fin torsk runt 8-10 kg. Sejfisket är fortsatt väldigt stabilt, det är mycket sej runt 5 kg och så kommer det upp några toppfiskar runt 12 kg också emellanåt. På plats är också Jimmy och hans familj samt goda vänner till honom på besök denna veckan. De har verkligen fått uppleva Lofoten när det är som bäst med detta sommarväder. 

En av dagarna så var Kristian med ute i en av våra danska grupper som vi hade på besök den veckan. De hade siktet inställt på hälleflundra och lyckades lura upp tre mindre hälleflundror och var i kontakt med en större fisk också. Nappstraumen erbjuder både goda chanserna att fånga sin första hälleflundra eller känna på urkraften hos en riktigt stor..

Den sista dagen bjöd även den sommarvärme och med svaga vindar satte vi kurs mot yttersidan av Lofoten. Vi valde att åka en liten längre bit för att testa ett område som vi inte tidigare besökt under denna veckan. Det visade sig vara ett mycket bra beslut för redan på första stället, på första driften så ropade Calle ut på radion att de hade en fin flundra som följde efter en lubb som var på väg upp. Mattias som var med i båten sa med ett stort självförtroende ”DEN FISKEN TAR JAG”. Några minuter senare så står Mattias med ett rejält spöböj, han säger att nu sitter jag i botten. Calle meddelade honom snabbt att botten inte brukar röra på sig, så hans självförtroende gav resultat och han stod nu inför sin livs kamp med flundran! Efter en hård fajt och bra kämpat av alla i båten så kunde vi landa denna fanatiska fisken på 163cm. Grymt jobbat och stort grattis till dig Mattias. Det kom även upp en till flundra i samma område av en annan båt som mätte in på 84 cm.

Det blev ett grymt bra avslut på denna vecka, både med ett fantastiskt väder och ett bra fiske. Nu laddar vi om till en ny vecka och inväntar de nya grupperna!

Hälsningar// 

Calle, Kristian & Gustav