Fantastisk vecka på Å!

Denna vecka på Å har levererat ett stundtals helt fantastiskt väder, solsken och vindstilla med temperaturer på uppemot 20grader. Att köra flundrafiske i detta väder är något helt speciellt, att sitta i solen och vänta på ett spö som buggar sig följt av en rusning är något helt magiskt och oerhört beroendeframkallande.

Men vi börjar med första dagen där Daniel körde guidebåten mot torskfiske, väl på plats blev det lite instruktioner om hur fisket bedrivs följt av att att gästerna äntligen kan göra sina första släpp i nordnorge. Alla träffar botten typ samtidigt och vevar upp ett par vevtag fölt av att samtliga undrar vad det är frågan om när det helt plötsligt är bra böj på samtliga gäster i båten. Torsk på torsk rullar in över relingen i fin matstorlek runt 7-15kg, alla svävar som på moln när dem gång på gång knappt hinner träffa botten innan nästa torsk sitter på kroken. Efter knappt 2 timmars röj så var tre fina backar med mattorsk bärgade och siktet gick över på flundra.

Väl på flundraplatserna var det däremot inte riktigt samma action och det skulle dröja ett par timmar innan första flundran äntligen låg i båten, efter det återigen en dödperiod följt av lite hetare huggperiod där det blev ett gäng kontakter och en fin matfisk landad.

d

R

Under veckan har det landats bra med flundra i båtarna där samtliga har lyckats pilla upp en och annan fin matfisk, sen ska det även nämnas att det har kommit flera riktigt fina fiskar med topp på 198cm följt av 180cm och 160cm. Fantastisk fina fiskar där samtliga självklart simmar vidare efter ett snabbt foto. Att släppa dessa fiskare är otroligt viktigt och något vi håller stenhårt på gentemot våra gäster.

Utöver dessa otroligt fina toppfiskar vill vi även bjuda på lite andra goa bilder från veckan bland annat från när guidebåten drog 9 fina flundror endast 15 minuter från campen. Att ha detta fantastiska fiske i närområdet gör verkligen att man kan få ut det bästa av sin vecka och fokusera mycket på fisket.

Nu laddar vi inför nästa vecka och som i vanlig ordning är vi taggade till tusen!

Tight Lines// Daniel, Kristian och Ludvig