Å

Vad ska man säga! Ni som läst det senaste rapporterna från oss på Lofoten vet att vi har haft det väldigt tufft det senaste. Vädret har absolut inte varit till vår fördel. 

Veckan som varit började med otroliga vindar där till och med färjan över till våran camp blev inställt. Detta ställde till det för oss rejält på campen med fisket. 

Detta har dessvärre hållit i sig hela veckan. Några få luckor där vi kommit ut och kunna fiska av oss. 

Dessa luckor har verkligen leverart för oss. En dags fiske på utsidan räckte för att få uppleva hur Å egentligen ska vara! 

Torskar på 15-17kg! Sej race med många toppar på 8-10kg och flundra fiske utöver det vanliga! 

Vi i guidebåten fick en lucka att ta oss ut på utsidan. Där vi värmde upp våra gäster med torskfiske tills de blev trötta i armarna. Efter detta rundade vi av med en timmes fiske efter hälleflundra. Vi fick uppleva riktigt bra hälleflundrafiske, vi landade över 6 flundror innan vi fick bege oss in till campen igen för att gömma oss från skitvädret som var påväg in igen.

Några grymt tappra båtlag har verkligen krigat sig ut utanför campen för att testa lyckan. Det har varit väldigt tuffa förhållanden men skam den som ger sig! Vi i Guidebåten ville också ut och testa, och lyckades få upp en mindre flundra innan stormen tog tag i båten och blåste oss tillbaka till campen. Några båtlag har verkligen lyckats utanför campen och fått både fin sej och en riktigt stor torsk på 14kg+ ! Även nån flundra fick syna båten på strax under metern! 

Vi på Å har haft det riktigt tufft! Med tanke på stormarna som varit så har ändå alla båtlag fiskat riktigt bra! 

Tills dess! Tight lines! // Marcus Pettersson, Ludvig Smedjebrink