Härlig Vecka på Å!

Denna vecka har bjudit på det mesta man kan önska på sin resa häruppe i nordnorge, inte bara ett fantastiskt fiske utan även mängder med naturupplevelser där ingen är den andra lik. Späckhuggare som simmar under båten på grunt vatten där man kunde inspektera varenda detalj av djuren samt havsörnar som mer än gärna tar ett smakprov av överbliven betesfisk.

U

D

Med endast två båtlag denna vecka har vi guider inte supermycket material i form av bilder och händelser till nyheten denna vecka, men fisket är fortsatt stabilt och vi ser verkligen fram emot nästa vecka när vi har många båtlag och äntligen kan utforska alla områden som denna årstid brukar leverera ordentligt bra! Torskfisket denna vecka har lyst lite med sin frånvaroro då gästernas största fokus har varit flundra, däremot har vi gjort ett par försök och landat ett helt gäng fina torskar upp till en bit över tio kilo

v

Under veckan som varit så har vi bland annat fortsatt på spåret med det fantastiska grundvattensfisket, det har verkligen levererat stabilt och det är ytterst sällen man kammar noll med en som står och aktivt söker av flaken med spinnspö. ett fiske som generar otroligt roliga hugg och fighter, man skulle kunna likna detta fiske med jiggfiske på gös eller abborre men på steroider!

En annan rolig händelse under veckan är att vår återkommande gäst Christer som även är otroligt duktig på att göra hemmagjorda knivar i alla olika slag valde att arrangera en liten fisketävling för alla gäster på campen där personen med störts fisk under dagen vann en handgjord kniv av honom, kl 18.00 så avslutades tävlingen och vi guider kollade ut resultatet, 13 flundror rapporterades in på tre båtlag där största mättes till 119cm och fånades av inte mindre än kungen FRASSE i guidebåten precis innan dagen var slut, vid 20.00 på kvällen så samlades samtliga gäster nere på restaurangen för att ta en bira, snacka fiskehistorier och inte minst se på på prisutdelningen av den otroligt fina kniven Christer gjort och tagit med sig! Gött snack vid baren och nya vänner bildades.

Nu laddar vi inför en en ny vecka med mycket gäster och vi är taggade till tusen!

Tight Lines!

Daniel Freland, Marcus Pettersson och Ludvig Smedjebrink.