fiske i världsklass, camp Å!

För att summera ihop veckan fiske met ett ord så har vi valt VÄRLDSKLASS! Sista delen av veckan har inte bara levererat stor fisk utan ett sanslöst bra antalsmässigt fiske på framförallt flundra där samtliga båtar rapporterat om ett våldsamt bra fiske med flera fiskar bort över 140cm i båtarna.

För att nämna några highlights från veckan kan vi börja med en fantastiskt fin fisk på 159cm på spinnfiske, gästerna i guidebåten ville pröva lyckan på grundvattnet och efter ett par snabba i mindre format smäller det på gött inne bland skären på 8-9 meters djup. Att få möjligheten att fighta en sådan stor fisk på grundvattnet är verkligen helt fantastiskt häftigt och med ett hav som har siktdjup på ca. 20 meter blir det en visuellt häftig fight där man gång på gång får se fisken under båten innan den drar iväg i riktiga torpedrusningar bort från båten!

Norrmännen i båt 5 och 6 verkligen levererade stordåd under dagarna där man inte längre blev förvånad över hur dom på något vänster kunde hålla ett otroligt högt snitt med många fiskar runt 130cm. Tyskarna i 12an och båt 14 hade även dom en riktigt go feeling på ett område och rapporterade in ett gäng fiskar med en på 136cm i topp.

Sen har även storsejfisket kommit igång och gästerna i guidebåten fick uppleva ett helt sanslöst spinnfiske efter storsej straxt under ytan med ett 15 tal snabba över 10 kilo med några runt 13 kilo i topp!, att vi även fick se dom jaga på ytan och smälla betena straxt under ytan gjorde ju inte fisket tråkigare. och mitt i allt så kommer det även en och annan fin flundra på besök och gästar båtarna.

Sen har vi ju även våra Goa holländska gäster som inte bara hade hittat ett grymt torskfiske med matfisken fixad för veckan på ett par timmar utan även dom lyckades träffa in på flundran med ett par mindre fiskar till följd av en riktigt fin fisk på 145cm.

Det som verkligen gör fisket så otroligt häftigt nu är variationen av fiskeplatser, havet har verkligen vaknat till liv efter vintern och flundrorna har spridit ut sig från allt från ett par meter till dom mer klassiska ställena runt topparna på 25-45Meter. Att som guide kunna erbjuda gästerna ett mixat fiske med fina torskar och goa flundror på samma spots är verkligen något vi värderar enormt! April-Maj månad här på Å är helt klart en favorit period för oss guider när det kommer till ett sanslöst fartfyllt fiske med bra variation och mängd!

Nu

Nu inväntar vi kommande gäster och nya fiske upplevelser som ska skapas.

Tight Lines//

Daniel Freland, Marcus Pettersson och Ludvig Smedjebrink

f

N