Blåsigt värre på Å!

Denna vecka har varit outhärdligt dåligt väder på alla plan. Veckan startade på onsdag kväll där alla kastade sig ut för att få någon timmes fiske i bra väderförutsättningar innan det riktigt dåliga vädret skulle slå till.

Sen kom ovädret som varade från torsdag till lördag där vi blev stort sett inblåsta då vindstyrkan låg mellan 14-20 m/s från sydlig riktning. Lördagen kunde vi endast gå utanför hamnen men tyvärr med ett riktigt svåra förutsättningar. Båtarna lyckades fånga någon torsk och kolja för middagen men det blev inte mycket mer då förutsättningarna var så svåra. Söndagen erbjöd bättre väder och alla båtar passade på att fiska innan vinden skulle tillta igen på kvällen.

Kristian Hausken fick frågan om att köra en extra guidning av en av båtarna och självklart var han taggad på att köra ut när vi väl kunde så han styrde skutan lite längre söderut mot grundvattensfiske som tidigare veckor har levererat rikligt med fisk.

Vi i guidebåten som så många andra båtar denna dag valde att fiska efter torsk på platser vi kanske normalt inte fiskar på då det fortfarande var för tuffa förhållanden på de platser vi normalt sätt åker till.

Efter mycket kämpande, stånk och stön i båtarna lyckas de allra flesta fylla fisklådorna i båtarna med torsk upp till 10 kg samt en del fin sej runt 3-7 kg. Under dagen kunde man också höra att en del av båtarna landade ett par bonus flundror mellan 75-105cm.

Kristian och gänget som körde flundra hade en riktigt fin dag med en ruggig start där Kristian berättade att de hade landat 4 flundror upp till 100 cm på bara de första 15 minutrarna av fisket för att sedan dö ut, men sedan kom nästa huggperiod och de landade ytterligare 3 flundror innan det var dags för hemfärd.

Denna vecka har varit extremt dåligt väder vilket har gjort att vi inte kunnat fiska på de platser vi normalt sätt fiskar på men vädret kan vi tyvärr inte kontrollera så vi har försökt gjort det bästa vi kunnat i dessa svåra förhållanden. Men nu släpper vi denna vecka och blicka framåt där prognosen ser betydligt bättre ut, campen är också fullsatt med 12 båtlag som är taggade till tusen. Så ni kommer se fler rapporten från oss inom kort.

Tight lines från Å

Alexander Lindgren och Kristian Hausken