Fantastiskt skreifiske på Å!

Dom senaste dagarna har vi verkligen upplevt ett helt sanslöst bra skreifiske. alla båtar har fått mängder med fin fisk och det flesta båtarna har fått skrei på över 20 kilo!

I Onsdagskväll anlände de nya gästerna till campen och alla var taggade till tusen, torsdagen visade finfint väder och vi kunde äntligen leta oss iväg till platser som förhoppningsvis skulle hålla större grupper med fisk och kanske en och annan riktigt stor.

på torsdagsmorgonen drog vi i samlad trupp mot tänkta fiskeområdet och när vi närmade oss platsen kunde vi se mängder med fiskebåtar som bokstavligen fyllde sina kvoter med skrei. Vi letade oss ut på hundrameters kanten och kunde direkt se hur dom gigantiska stimmen med skrei fyllde våra ekolod med fisk från 60 meter till botten…

Vi släppte ner våra jiggar och pilkar mot botten men redan halvvägs ner satt det fisk på samtliga spön på båtarna, fiskar på 10, 15 och upp till 20kg fyllde våra lådor i båtarna på bara en drift. Daniel som körde ett härligt gäng från Dalarna som hade deras sista fiskedag den dagen upplevde något helt sanslöst, efter 2 timmar var de helt enkelt tvungna att åka hem för att de fått så mycket fisk, den dagen lyckades de på bara två timmar få alla deras kvoter fyllda samt att Daniel kunde fylla en låda till sig själv och de andra guiderna som vi kommer avnjuta de kommande månaderna.

Alexander och Markus som körde guidebåten med två tyska gäster och efter att ha dragit mängder med fisk upp emot 15 kilo ville Alexander testa ett annat område där de tidigare år fått flera riktigt fina torskar, efter en kortare förflyttning var det på plats och redan fösta släppet landades en fin torsk på över 20kg följt ev en till i 18kilosklassen, snacka om att man kan lita på Alexanders magkänsla när det kommer till fisket här uppe!

20+ Torsk

Igår fredag hade vi återigen ett grymt fint fiske i samma område och kunde fylla det sista i våra gästers kvoter för att sedan försöka rikta in oss på dom större torskarna med större jiggar och färre krokar. Några beten som verkligen funkade bra var 3D herringshad 560g från Savage gear samt crazy daisy 400g från Westin, tricket var helt klart att inte använda stingerkrok utan att bara använda dom som dom var med en krok, detta gjorde att vi krokade mindre fisk men när det väl satt fast fisk så var dom ofta model större!

Flera riktigt fina torskar blev landade med denna på 22 kg och 126cm i topp som en av våra stamgäster från holland lyckades lirka upp på en jigg modell större!utöver detta landade dom ytligare ett tiotal fiskar över finfina 15kg och mängder med fisk i 8-12kg klassen.

22kg och 126 cm till våran gäst Ad

Idag är väderförutsättningarna lite tuffare och morgondagen lika så, men vädret här uppe svänger otroligt snabbt och med lite tur kan vi nog komma ut på dom riktigt stora stimmen med skrei igen inom kort.

Tight Lines// Daniel Freland, Marcus Pettersson och Alexander Lindgren

I