Penn Festival vecka i Havöysund

Efter en fantastiskt solig och härlig vecka så har nu våra holländska gäster lämnat campen med ett leende på läpparna. Vår samarbetspartner Cordes Travel har i veckan haft hela campen fylld med fiske glada gäster från holland, veckan har bjudit på många fina fiskar, stökiga vindar söder ifrån men framförallt en strålande sol och klarblå himmel utöver hela veckan!

Största fokuset under veckan var såklart på hälleflundra, men till en början av veckan så var dom knepiga och faktiskt riktigt svåra att få till hugg. Fisken var ofta framme och bara petade på grejerna så frustrationen växte, men utöver det så blåste det på många ställen hårda vindar söder ifrån och gjorde det svårt för oss att välja spots och vi blev ganska begränsade. Under våran andra fiskedag så lyckades båt 14 dunka i en kanon fisk på hela 150 centimeter just utanför campen. Under lördagen så kunde vi komma iväg lite längre och ett gäng båtar gick till ett område i hopp om lite bättre mängdfiske, det var rätt hyggligt fiske och dom flesta båtarna fick en del fiskar upp till 110 centimeter vilket var mycket uppskattat och en båt lyckades komma över två siffrigt antal i båten. Båt 8 snurrade in i en liten special vik och drog i en bättre fisk, på det grunda vattnet bjöd fisken upp till bra camp och grabbarna kunde mäta fisken till snygga 158 centimeter. Jag själv fick med mig ett gäng båtar till ett område i jakt på stor fisk, men efter ett par timmars fiske på morgonen så blev vi överraskade av riktigt hårda vindar som tvingade oss att ändra plan och bege oss till ett anat område. Vinden var fortfarande riktigt tuff men efter att vi fick syn på sjuka mängder tobis på ekolodet så satte Rick på en Sandeel och det tog inte mer än ett par minuter så drog han en kanon firre på 133 centimer.

Kommande dag så hittade båt 11 och 12 riktigt rätt och hade ett kalas fiske med mycke fina torskar och två fina flundror på 160 och 177 centimeter, dom hade även en riktigt fin firre som tyvärr lossnade vid båtkanten… Vindarna var lugna denna dagen och jag hittade ett område där fisken bet på riktigt bra, vi drog många fiskar på både spinnfiske och deadbait, när strömmen la sig och huggsexan lugnade ner sig lite så fick jag på en mindre fisk som inte fightades så mycke, det visade sig vara en riktigt grym rödspätta som klippte min jigg och mätte hela 63 centimeter och jag uppskattade den till runt 3 kilo. När strömmen sedan hade vänt och dratt gång så var flundrorna i stöten igen och båt 8 drog till med en bättre fisk på hela 144 centimeter.

Under den sista fiske dagen så slutade det med att alla låg och tryckte i närområdet då vinden ökade igen, detta var inget negativt då fisket var bra och Anthonie drog till med ytterligare en fin firre på 150 centimeter, gräset är inte alltid grönare på andra sidan.

Tisdagen som egentligen är den sista fiskedagen fick vi tyvärr spendera på land då det blåste sjukt hårda vindar söderifrån och gjorde det omöjligt för oss att fiska, men trotts det så var alla nöjda med veckan och vi tackar Linda och Raffie på Crodes Travel för en väl organiserad vecka i vanlig ordning.

Nu laddar vi om för en ny vecka med nya möjligheter, tyvärr ser det ut att bli en stökig inledning på veckan med vindarna men förhoppningsvis stabiliserar det upp sig så vi kan komma ut och bända tungt igen.

Tight Lines// Douglas Dahlberg & Andreas Hugsén