skitväder i Nappstraumen.

Precis som för våra kollegor på dom andra camperna här uppe i nord så har vi haft det riktigt tufft med vädret, detta har gjort att fisket har begränsats till närområdet. Det är en av fördelarna med ljust nappstraumen, att man nästan alltid kan komma ut på vattnet!

På onsdagen när våra gäster anlände fanns det bara ett alternativ det var att komma ut på vattnet omgående! Vädret var kanon, nästan vindstilla och strålande sol, och då väderprognoserna för veckan såg sämre ut var det inget snack om saken det skulle fiskas direkt.

Väl på plats ute på vattnet var fisket riktigt bra, SIGGE och gänget hade riktigt fint torskfiske med flera fina fiskar en bra bit över tio kilo, dom tappade även en flundra som med största sannolikhet var model större, tråkigt men det är bara på det igen!

Även våra Pågar från södra Sverige var ute på vattnet med ett resultat av en hel del fin matfisk, i form av torsk och sej, dom hade även flera flundrakontakter och kunde efter en stunds gnetande landa en liten men naggande god flundra.

Jag (Daniel) och Calle har suttit som låsta vid väder apparna och verkligen försökt att se till att varje liten lucka i vädret blivit fiskat, och det fina med den här tiden på året är att det är midnattssol vilket möjliggör att vi kan fiska varje timma på dygnet. På natten mellan lördagen och söndagen fanns det äntligen en liten lucka att kämpa sig ut på nordsidan av lofoten där fisket så här års brukar vara riktigt bra! Efter att ha snackat ihop oss med gästerna under dagen och bestämt att vi skulle köra ett riktigt ordentligt nattpass kunde vi mötas av ett riktigt taggat gäng nere på bryggan vid 11-tiden på kvällen.

När vi precis kört ut ur Nappstraumen kontaktade vi våra kära PÅGAR som med lite för mycket energi redan fiskat i ett par timmar i närområdet(; Jag som körde ett härligt gäng från Göteborg frågade skåningarna om vi skulle vänta in dom för att sedan ta oss ut till nordsidan, men fick ett glatt svar att det inte behövdes för att dom snart skulle vara ifatt, och rätt som det var så susade det till och och Pågarna låg som första båt ut mot fiskeområdet, utan att säga några namn här kan jag med ett glatt skratt berätta om att Pågarna är väldigt tävlingsinriktade och att det handlar om vilken båt som kör snabbast och inte vilken båt som får mest fisk hehe…

Väl ute på plats fann vi omedelbart stora stimm me torsk som låg och tryckte på botten, och efter att ha nött på en stund kunde den ena huggrushen bytas ut av den andra, Göteborgarna i min båt fick ett gäng med riktigt fina torskar där den största vägde ca 15 kilo, även mängder av sej mellan 5-8 kilo fick syna insidan av båten, efter att fyllt två backar med fin mattorsk så bestämde vi oss för att lägga lite tid på flundra, dessvärre utan något vidare resultat.

För Calle som körde Stockholmarna i båt 1 så var resultat likadant där, mängder med sej upp till tio kilo och ett helt gäng fina feta torskar som fick syna insidan av båten. dom hade även kontakt med flundra under natten, men tyvärr så ville det sig inte hela vägen för deras båt den natten.

I söndags hade vi även en grupp på 4 tjejer från Oslo som var sugna på en tur med lite båtåkning samt fiske, på grund av vädret kunde vi bara ta med dom ut på fiske inne i nappstraumen men vad gör det när det är huggsexa på torsk med lätt utrustning.

Efter att ha dragit ett gäng torskar så var tanken att vi skulle försöka efter lite flundra, efter en kortar stund när Henriette Vevar upp sin Sandy Andy till båten ser både jag och Calle hur det simmar en flundra efter jiggen, efter lite lirkande med jiggen framför den så bestämmer den sig för att avbryta jakten och simma ner i djupet igen. Efter det kom det in en hel del mindre torsk på lodet igen och omgående stod gästerna med böjda spön.

Veckan som kommer börjar lite tuffare med vädret men nu ser vi äntligen hur det börjar släppa och finväder är återigen på väg till Lofoten, och med finväder kan det nästan lovas fina fiskar i nästa rapport.

Tight Lines Calle Hjelm och Daniel Freland