Kanonvær i Nappstraumen!

Forrige uke fikk vi besøk av 3 grupper med en veldig hyggelig gjeng fra østlandet. Noen av gjestene hadde vært her tidligere men andre var helt nye til vår camp på Nappstraumen. Det var meldt godt og fint vær stort sett hele uken, og våre gjester var bra gira når de ankom campen vår Torsdags kveld.

Fisket var litt tregt de to første dagene men det kom opp noen fine fisker i 8-10 kg klassen. Vi kjempet på under noen lengre turer, og hadde til tider bra fiske, men fiske er fiske. Det er ikke alltid lett! Men på dag 3 så tok vi turen litt lenger nordover da løsnet fisket endelig, det kom det flere pene fisker ombord i båtene; både sei, torsk og kveite. Det ble også tatt en breiflabb i løpet av uken av Knut Åge, på rundt 7-8kg. Gratis til en meget pen og uvanlig fisk! Vi hadde også bra action på kveite den dagen! Morgan fikk kjapt sin aller første kveite rett under minstemål! Ikke lenge etter dro Kjell på med et par fine kveiter på rundt 85-90 cm. Harald fikk senere også ei kveite straks under minstemål, men gutta dro også opp flere pene torsker denne dagen!

En av de kanskje mest utrolige opplevelsene under denne uke, var det som skjedde med vår gjest Robin. Det hugg til i stangen hans når den sto i stangholderen, men etter kun få sekunder, mistet han fisken.. Det går ca 20 minutter inn i samme driften som tidligere, og da smeller det til igjen i stangen til Robin. Etter en lang og hard fight kommer det opp en kveite på hele 155cm!! Det viser seg og være den samme fisken som han hadde mistet for 20 min siden da takkelet sitter i munnen på den. Hva er oddsen for det? Uansett, gratulerer så mye med en heftig fangst!

På lørdag hadde vi endelig litt tid til å fiske litt privat, så jeg og min kollega Jørgen dro da til vår camp som ligger på Å, for å se om vi kunne få lurt opp noen kveiter. Vi tok da turen ut rundt kl 07:00 på morgenen for å rekke tidvannet. Når vi kommer frem til den første plassen vi hadde bestemt oss for å fiske på, tok det ikke lenger enn 10 min før den første kveita hugg til! Jeg landet selv en pen kveite på 108 cm etter kun få minutt. Ikke mange minuttene hugg det til igjen! Jørgen mistet dessverre fisken etter en lengre kamp. Det var nok ingen kjempefisk, men det skulle vise seg å henge flere låvedører på bunnen. Det var en utrolig fin dag på sjøen, selvom det var en del vind fra begynnelsen. Men etterhvert roet vinden seg ned og solen tittet frem. Vi fikk flere kveiter i 110 cm-klassen, og testet en del områder som ikke var fisket uken før. Det virker virkelig som at det er godt om fisk på fleste plasser! Etter endt dag på sjøen hadde vi fått opp flere pene kveiter, og vært i kontakt men mange fler som ikke ville sitte… men det er en del av gamet.

Under denne uken kom det opp en del fine fisker som både sei, torsk, kveite, breiflabb og steinbit. En litt kjip start på uken med litt tregt fiske men sånn er det jo bare, og det er vel noe av det som gjør fiske så gøy og holde på med, man veit aldri hva som skjer før man drar ut! Tusen takk for en fin uke gutter! Håper vi sees igjen!

Tight lines// Håkon Nilsen