Fantastiskt kveitefiske från Nappstraumen

Det har verkligen varit ett stabilt kveitefiske i år från vår camp Nappstraumen i Lofoten. Vi har landat kveite på varje riktat försök i år och den sista guidningen med Florian och Matti så avslutades 4h guidningen med ett dubbelhugg ett stenkast från campen. De hade dock en sista dag kvar där de fick tipset om att gå till en av våra bättre kveiteplatser en bit bort där de fick uppleva ett fantastiskt fiske med hela 10 landade kveite på en dag där största var på 115cm. En grym avslutning på deras vecka hos oss här i Nappstraumen.

Vi fick sedan besök utav gästerna Geirr Ove och Simen som bokat en 3 dagars fisketur hos oss. Den första dagen blev det riktat efter skrei på yttersidan Lofoten där vi snabbt kunde konstatera att det var endast små stim kvar och att de flesta var redan utlekta. Efter 3 timmars fiske/sökande och en topp på 13kg så bestämde vi oss för att åka tillbaka för en lunchpaus för att sedan testa på kveitefisket i Nappstraumen istället. Sagt och gjort, Simen lyckas landa 2 fina kveite denna eftermiddag och då han aldrig tidigare fått en kveite så var det en fin avslutning på deras första dag.

Dag 2, var vi begränsade till närområdet så det blev riktat efter kveite även idag. Efter många timmars nötande så kunde vi tillslut sammanställa dagen med 3 landade med största på 115cm! Inte nog med detta så fick vi även besök utav två grupper späckhuggare som lade sig och vila ett stenkast från campen. En mäktig upplevelse som förgyller en redan fantastisk fiskedag!

Det är verkligen en av fördelarna här i Nappstraumen, oavsett väder så kommer vi nästan alltid ut på havet där vi har chans på fina flundror eller rödspättor. Ett grymt komplement när man kommer hit under skreifisket då vädret skiftar fort.

Sista dagen var det extrem stark ström samt ännu tuffare väder, detta gjorde fisket riktigt svårt i Nappstraumen men vi lyckades landa en kveite på 83cm innan vi gav oss. En kveite i båten är alltid en bra dag!

Nu har vi dock inga gäster på ett tag men tveka inte med att kontakta oss ifall ni bor i Norge. Vi står redo med guide och fiskeupplevelser oavsett erfarenhetsnivå från vår camp Nappstraumen i Lofoten.

Tight lines,
Johan Mikkelsen