Alvin och Erik finner skrei på sydsidan Lofoten – Nappstraumen

Vi ska inte sticka under stolen om att skreifisket i år har varit ett speciellt år då inte den stora massan skrei har vandrat så långt söderut som den brukar. Vi har funnit den längre ut till havs och oftast på djupare vatten än vad vi är vana med. Normalt sätt finner vi enorma stim vid första djupkurvan vare sig vi fiskar på insidan Lofoten eller yttersidan. I år har dock insidan (Sydsidan) varit betydligt svårare men den sista tiden verkar det ha kommit fler och fler skrei även hit, då vi haft en del dåligt väder så har vi inte haft så många andra valmöjligheter än att fiska på sydsidan eller kveite i närområdet. Som tur var prickade Alvin och Erik rätt när de fann några fina stim med skrei på sydsidan och fick uppleva en grymt fiske med torsk upp till 15kg. Våra andra gäster träffade också rätt och kom hem med fina torskar och fick även besök av en grupp späckhuggare på havet. En otrolig häftig upplevelse som förgyller en fiskedag. De fångades även torsk uppemot 23 kg av andra båtar på sydsidan så det är tydligt att fisket har blivit bättre även här. Nu väntas däremot riktigt fint väder så nu hoppas vi på att komma ut på havet igen och kan förhoppningsvis rapportera om nya fina rapporter här ifrån!