Grymt väder och bra fiske i Nappstraumen!

Denna veckan har vi haft en grupp med 3 norrmän som har gästat oss och vilken härlig vecka det har varit. Det har kommet upp många fina torskar och sejar under denna vecka även ett par hälleflundror har fått se insidan av båten. Den största torsken var på fina 15 kg och ett par sejar runt 12 kg. Dom flesta hälleflundrorna som har kommit upp har varit runt 70 till 90 cm, men det är en hälleflundra som sticker ut lite och det är en som var på 183 cm.

Det var bestämt att guiden Calle skulle guida denna grupp dom två första dagarna. Första dagen visade det sig vara fantastiskt väder och Calle frågade gästerna om vad dom tyckte om att åka upp till ett ställe där det är mixat fiske. Och dom nappade direkt på den iden. När dom kom fram till det området dom skulle fiska på så tog det inte lång stund innan Calle hittade lite fiske på ekolodet. Och det visade sig vara gott om torskar och sejar runt 5-8 kg. När dom minst anade det så hade Calle ett ordentligt hugg på sitt spö och efter hårda 20 minuters fajtande så bröt fiske ytan och vi kunde säkra den längs båt kanten. Denna fina hälleflundran mättes till hela 183 cm. Efter lite fotografering så fick denna fantastiska madammen simma tillbaka till det stora havet. Ett stort tack till dom härliga killar som hjälpte mig ”Calle” att landa denna fina fisk. Som bonus på denna dag såg fick vi syn på en brugd när vi var på väg hem från fiske turen. Men när alla stor redo att fota den så simmade den under ytan och försvann.

Nu hoppas vi bara att vi får en kanonsommar och detta fina fisket och att vädret håller i sig. Hoppas snart att ni får komma upp till oss här på Lofoten.

Tight lines //

Calle