Skreisäsongen är igång på Å!

Efter en lång vinter har vi äntligen dragit igång igen här på Å. Våra första gäster anlände under gårdagen och ute till havs har skreien redan börjat samlats.

I morse drog vi ut från hamnen kl 09 och styrde söderut endast 3 nm vilket bara tar knappa 10 minuter att köra. Vi stannade på en djupbrant och började köra runt ivrig stirrande på ekoloden. Små bågar visade sig då och då på lodet men några desperata släpp gav inget resultat. Efter ca 40 minuter började vi sprida ut oss allt mer och söka oss lite längre österut mot lite djupare vatten. Väl där på mellan 75-85 meters djup fick vi äntligen se det vi letat efter på ekolodet. Snabbt ner med grejerna och det hugger direkt! Upp kommer fina skreitorskar och i dagens andra släpp klipper det på ordentligt för Magnus i guidebåten. Efter ca 60 meters stånk och stön kommer en grymt fin torsk upp som väger in på 19,3 kg, nytt pb för Magnus. Grattis!

Under dagen går fisket lite i perioder där vi stundtals hittar mycket fisk på lodet men de är svåra att få till hugg. Det är trögt nån kvart till 20 minuter och sen brakar det loss i riktiga huggrusher för att sedan efter en kvart till 20 minuter bli lite trögt igen. Så håller det på hela dagen och det är bra det, att vi får lite vila mellan alla hugg. Framåt 14:30 börjar samtliga båtar styra hemåt med trötta ryggar efter en riktig kanonstart på säsongen med mestadels solsken och 4-6 m/s.

Imorgon är vi på det igen!

Tight lines!

André och Alex