Säsongen är igång i Nappstraumen!

Nu är äntligen säsongen igång har i Nappstraumen. Den första veckan har vi haft en stor grupp från Polen med Michal i spetsen. Vi har tyvärr inte haft vädret på vår sida denna veckan, det har blåst kraftiga vindar ett par dagar som har gjort att vi inte har kunnat komma ut på havet och fiska torsk. Ett försök på hälleflundra gjordes inne i Nappstraumen och där hade dom kontakt med en flundra som tyvärr inte fastnade. Trots det dåliga vädret avslutades veckan med toppenväder och då kom det upp en hel del fina fiskar med en toppfisk på 19 kg och ett stort antal fina matfiskar kring 8-10 kg. Det har redan samlats upp stora mängder med fisk men de står lite utspridda längst kusten i små stim. Att hitta dem har varit periodsvis utmanande men när man väl har hittat dem på ekolodet så har det inte varit någon tvekan på att de vill äta. VI har hört att yrkesfiskarna har fått många stora torskar runt 20-30 kg och den största inrapporterade är på hela 43 kg så de finns här! Vädret ser lite tufft ut för oss dem närmsta dagarna men långtidsprognosen ser mycket bra ut för oss så vi håller tummarna för nästa vecka!

Tight Lines//

Calle