Kanon vecka i Havöysund

Då var ännu en vecka förbi här i Havöysund och oj vilken pang vecka vi har haft med ett riktigt knall väder större delen av veckan och ett helt fantastiskt fiske med extrema mänger hälleflundra och stora fina torskar. Under måndagen var vi iväg på riktigt heta jaktmarker och fiskade flundra i grunda vikar, jag och Johan delade upp båtarna och började på 2 olika platser för att se vart fisken stod, kan ju då säga att det inte spelade någon roll då det verkade vara fisk över allt. Jag hittade ganska snabbt en fin fläck och smack så hade vi två trippel drillningar på två drifter back to back, dock var det en riktig barnkammare men mitt i racet ropar båt 9 som låg en liten bit längre in i viken om assistans, så jag for dit. Väl i båten fick jag hjälpa boysen att säkra en riktig dröm firre på 157 centimeter.

När vi började närma oss tid för högvattnet så var det dags för en förflyttning i jakt på stor fisk! Johan drog med ett gäng båtar till ett ställe och jag till ett anat, dock ville ingen båt bli med till det stället jag skulle fiska med mina gubbar, så vi fick det helt för oss själva. När strömmen började trycka på över stället så tog det inte lång tid innan det dundrade på i Anthonies spö och vi fatta direkt att det va en fin firre och efter en faktiskt väldigt lätt och lugn kamp så landade vi en dröm flundra på 152 centimeter. Anthonie fortsatte att leverera och de två följande drifterna tog han också en på 140cm och en på 128cm, så han var minst sagt on fire. Men som om inte det skulle vara nog så lyckades han även att ta en kanon firre på 154 centimeter sista dagen!

Det magiskt roliga spinnfisket på flundra har ju varit väldigt uppskattat under veckan, det har gjort att vi kunnat landa väldigt mycke flundra och för att ge ett hum om hur många det är snack om så är det låååångt över 3 siffrigt… men för att vara tydlig så får som vanligt nästan varenda fisk simma tillbaka, och framför allt denna veckan då vi haft campen full med Holländare som nästan ingen tar med sig fisk hem, så kan säga att 95% av fisken fått simma vidare.

Nu laddar om batterierna och dundrar på en ny vecka!

Tight Lines// Douglas, Jörgen & Johan