Veckan här på Vesterålen började med relativt tuffa väderförhållanden men det stoppade inte gästerna från att ta sig ut på havet. Veckan som varit har stundtals bjudit på fint torskfiske på topparna samt en och annan storsej i frivattnet runt om. Flundrafisket började trögt men det lyckades petas upp några flundror första dagarna upp till 132 cm som Jens i båt 3 stod för.

De sista två dagarna har det varit fint väder och leendet på gästerna när dem kommit in till hamn har skvallrat om ett bra fiske på framförallt torsk där genomsnittsvikten varit riktigt bra med många fina runt 10-kilos klassen med topp på 17kg!

Killarna från Estland i båt två lyckades under dom två sista dagarna med ett flundrafiske som var klart godkänt med ett gäng flundror runt 130 cm samt en som var en bra bit där över. Taktiken för flundrafisket den här veckan var helt klart att lägga tid på flaken samt rännorna mellan topparna där stortorsken jagar, grymt kul fiske efter flundra då det även behagade att hugga en och annan storsej och torsk under nötandet efter havets giganter.

Igår sista fiskedagen åkte Calle och Daniel med båt 6 ut i jakten på stortorsk, de lade sig på en grundtopp där ekolodet visade mängder med småsej och jiggarna hissades ner och fokuset var på topp, bara någon minut in i driften sitter första fina torsken och så fortsatte det under dagen, efter ett tag kände Daniel att det behövdes lite mer tunggung för gästerna och agnade en pilk med en död sej o sänkte ner till botten o det högg direkt en fin torsk på strax över 10kg och så fortsatte det med fin torsk som bokstavligen kastade sig över betet!

I förrgår var svenskarna i båt 6 sugna på att varva havsfisket med ett eftermiddags fiske på öring, sagt och gjort så tog vår praktikant Daniel med dem ut och kunde sedan rapportera om ett gäng fina öringar!

Idag när gästerna skulle lämna campen här i Vesterålen så fick de också syn på en familj späckhuggare som simmade förbi vår brygga här i Jörnfjorden!!! Ännu en magisk naturupplevelse från denna vackra plats!

Tight Lines// Daniel, Calle och Johan