Fantastisk start på uka i Havøysund!

Så er en ny uke i gang oppe i Havøysund, og det har virkelig vist seg å levere mengder med bra fisk! Været har også vært på gjestenes side, og man kunne allerede første dagen begi seg ut på åpent hav etter torsk og flundre.

Fredagen startet for de aller fleste båtene med flundrefiske, mens et antall båter kjørte ut på torskefeltene som har levert mye fin torsk i det siste. Blant annet kjørte jeg guidebåten med våre 3 belgiske gjester for å bende litt torsk på en ellers utrolig fin dag. Douglas som har semester her opp med sin familie holdt også med selskap der ute, og det tok ikke lang tid før vi fant torsken ute på dypet. Ikke helt uvanlig, sto det mengder med torsk under seien. Det var helt klart jigg som leverte best, og vi fikk flere fine torsk på 10-12 kilo der. Ikke altfor lenge etter et heftig torskpumpande, ropte det ut i radioen at det drillades flundre i Douglas sin båt, ute på torskfiske! Det var heller ingen liten fisk, og tur at den var relativt lugn når den kom opp, for det var djupt… I all spenning ventet vi på radioanrop, og den ble målt til 160 cm. En fantastisk fisk som fikk sin frihet tilbake etter en ellevill jubel som vi hørte noen hundre meter i fra. Det kom til og med enda en matflundre under torskracet for Douglas sin familie på rundt meteren.

Da vi lå ute på torskfiske, lå det derimot flere båter på jakt ett flundran. Erik som kjørte båt 7, kom i kontakt med første fisk etter bare et par minutter på duppmete. Etter en støkig fight, ble den sikret langs båtkanten og målt til 130 cm. Per i båt 9 skulle også få kjenne på de utrolig kreftene, da de bare skulle legge om driften. Nesten direkt på nedslipp skulle det smelle til en bedre fisk! Da jeg traff Per på kvelden var han helt i ekstase, og fortalte at han hadde slått nytt pb. 160 cm atter en gang, hvilken drømfisk… Samt at han senere skulle dra en fin metersfisk. Under strømvendingen skulle Kaj i båt 7 også få et spøbøy, og lykkedes å lande en kjempefin flundre på 133 cm. Andreas kjørte med Tobias og gjenget i båt 4, og nøtte stenhardt på flundre, og det skulle vise seg å lønne seg. For utover kvelden skulle Tobias få sin herlige flundre på 146 cm!

I dag skulle vinden presse litt mer på, men det utgjorde ingen større vanskeligheter. Etter gårsdagens torskrace var det flere båter som var sugne på å kjøre torsk i dag. Så Erik dro med et stort gjeng båter ut på torskfeltene, og det var helt klart de samme mengdene i dag. Riktig fine mattorsker ble det, og mye torsk på 10-15 kg kom opp. Blant annet en groteskt feit torsk som dere kan se på bildet under… Conny i båt 8 var ute en liten sving med sin sønn bare rett utenfor campen, der de fikk en fin matflundre kring 90 cm.

Resten av uka ser utrolig lovende ut værmessig, og vi planlegger en lengre tur for morgendagen. Det skal bli nærmest vindtsille, og gjestene er taggade! Det er fortsatt en del båter ute på flundrejakt, så det skal bli utrolig spennende å se hva dom har lykkas å få upp… Følg med på neste oppdatering, for fisket stekhett just nu!

Tight Lines// Jørgen, Erik och Andreas