Topp på 191 centimeter och mycke annat gött från Havöysund!

Ja natten från söndag till måndagen blev en riktigt vändning punkt för denna veckans fiske och vi kunde äntligen börja komma iväg på de platser vi verkligen ville fiska då vindarna äntligen la sig, och med tack var det för att det hade blåst väst-syd väst så la sig sjön snabbt i tillägg. Under natten så var samtliga båtar extremt taggade på att kötta flundra, och det kom upp en hel del fina flundror på 130 till 150 centimeter, men boysen i båt 14 var väldigt intresserade i att fånga några logom mat flunror, så jag sende iväg dom till en liten favorit vik som brukar vara en ganska safe ställe för att fånga matfisk, men dom stora är aldrig långt borta… så inte långt efter dom hade inlett fisket i viken inne på 10 meters djup stack flötet, dom fick va med om en brutal fight av en riktigt krallig firre och att fighta en monster flundra inne på 10-15 meter kan vara nog så hektiskt! Men allt gick som önskar och killarna kunde mäta upp en riktigt dröm firre på 165 centimeter bredvid båten!

magisk flundra på 165 centimeter!

Undra måndagen så vart det senare utgång för samtliga på campen då alla kom hem nån gång mellan 4-6 på morgonen, vädret var riktigt fint och vindarna svaga så vi i guidebåten och en till båt laddade iväg till ett riktigt stor flundra område, men tyvärr blev det inte mycke mer att tillägga där då vi endast brände ett par fiskar som spottade betesfiskarna innan vi kunde kroka dom och scottarna i Jørgens båt slet upp en riktigt fett havskatt på 7,5 kilo son också är årsbästa.

Fet katt på 7,5 kilo!

Under tisdagen så var det åter igen lite mer vind men fortfarande fullt fisk bart, de flesta gick in för att få lite najs matfisk till lådorna så torskfiske stod på schemat. Fisket var riktigt bra och samtliga båtar fångade stora mängder torsk mellan 5-10 kilo, men en båt lyckades även peta upp ett par rejäla bitar där toppfisken blev 20 kilo! Vilken dröm torsk!

Under natten lovades det helt magiskt väder och 2 sekundmeter hela natten och även utöver onsdagen, så 3 båtar passade på att hoppa över sömnen och körde på långtur på natten för att fiske sönder varenda timme som återstod av veckan, och vilket skulle resultera i ett magiskt flundra fiske! För att ge en lagom hint över hur brutalt flundra fisket är här uppe ibland så kan jag säga att de tre båtarna landade ÖVER 10 flundror per båt, och alla tre båtana hade varsin flundra över magiska 150 centimeter!!! Men värst blev det för boysen i båt 2 som efter att ha landat några fina fiskar upp till runt 130 centimeter krokade i något riktigt brutalt… Efter att ha stångats med monstret i ett ganska bra tag så lyckades dom äntligen börja lyfta fisken och när 15 minuter hade passerat så lyckades dom landa en riktigt dröm firre på magiska 191 centimeter!

Dröm fisk på 191 centmeter!

Vi i guidebåten la våran sista dag på ett riktigt fint flundra ställe inte allt för långt från campen för att maximera den sista dagens fiske, vilket skulle visa sig vara ett genialt drag. Redan 2 sekunder efter att första betet slog ner mot botten rev det iväg, men tyvärr skulle vi komma till att bränna ett bra antal fiskar då dom rusade iväg med våra betesfiskar och innan vi hunnit sätta cirkel kroken så spottade dom… men det skulle ordna upp sig när Håkan som lirkade omkring med en jigg smackade på en kanon firre på 120 centimeter! Men närströmmen vände och tryckte på söder ifrån med lite varmare vatten så ville flundrorna inte spotta längre och vi krokade i dom ordentligt. Första driften efter att strömmen börjat gå öster ut så smackade fick jag vridit i cirkel kroken i en najs firre, Lars fick ta över och började fighta gött, men efter en stund lyckades öven denna fisken hoppa av kroken… men det gjorde inte så mycket för så fort grejerna kom ner igen så smackade det direkt igen och vi kunde äntligen få landa en magisk firre på 160 centimeter! Drifter efter fortsatte lika gött och Björn fick dra en riktigt villd flundra på 133 centimeter följt av att Magnus avslutade dagen med en härligt 95 centimetare, en fantastiskt sista dag helt enkelt. Scottarna hade även dom en bra dag, dom hade legat och bankat torsk med gott resultat och bestämde sig för att ta några timmars flundra fiske. Det tog inte lång tid innan Dennis hade krokat i en riktigt tung fisk som var hela 170 centimeter lång!

Nu laddar vi för an ny vecka och nya stora fiskar, vi är laddade till tusen som vanligt!

Tight Lines// Douglas, Jørgen, Andreas