Vår destination Risøysundet har verkligen visat vad den har att erbjuda! Den är utan tvekan en storflundradestination som återigen har visat sin enorma potential. I tisdags landade vi 3 hälleflundror i guidebåten med topp på 191cm efter endast 3 timmars riktat fiske och har totalt landat 6 flundror under veckan. Kan också tillägga att vi denna vecka endast har 4 gäster på campen fördelat på 2 båtlag! Vi i guidebåten har dessutom mest hela veckan fokuserat på ett blandat fiske efter många olika arter. Vi har lyckats landa både hälleflundror med topp på 191cm, flera torskar runt 10kg med topp på 13, storsej upp till 11kg, långa, lubb, kungsfiskar, koljor, havskatt, vitling samt öringar!

Igår kväll bestämde vi oss för att köra ett nattpass för att fånga bästa möjliga väder och tidvatten. Vi i guidebåten fortsatte vårt artfiske och bestämde oss för att testa lyckan på fjället medan danskarna Troels och hans far Leif ville lägga fokus på storflundra. Vi satte oss med sjökortet och lade planen för deras fiske. Vi gick igenom allt grundligt med både teknik, beten samt tidvatten för att maximera deras chanser. Väl förberedda tankade de upp båten och slöt sedan ögonen i 2 timmar innan de satte kurs mot storflundraområdet!

Klockan 02:52 mottar jag en bild med pappa Leif och en flundra på hela 2-meter längs båtkanten!!! Midnattssol och drömflundra, vilken lycka och ännu en 2-metersflundra från Risöysundet. På vägen hem landade de även en hälleflundra på 143cm! Snacka om en lyckad storflundrasatsning och som de själva skulle säga, ”Det er for vildt”!

De senaste 4 veckorna har det landats hela 5 hälleflundror mellan 191cm till 210cm.

Vi i guidebåten testade som sagt lite fjällfiske och landade en liten fin öring från en av sjöarna knappt 2 minuter från campen innan vi åkte vidare till ett par andra fjällsjöar där vi landade en till och även såg 4 öringar i 4kg-klassen som lugnt simmade förbi utan att röra våra beten. Det blev en trevlig tur där vi fick bryta av de tunga havsfisket med lätt flugfiske och spinnfiske i vackra miljöer i midnattssolen.

Det ska tydligen vara riktig bra laxfisket här också men det får vi testa en annan dag. Den här destinationen passar alltså både flugfiske-entusiasten och storflundrajägarn!

Varmt välkomna till Risøysundet!

Johan Mikkelsen & Hannes Ribbner