Fin avslutning i Nappstraumen.

Under veckans sista dagar blev vädret betydligt sämre än början av veckan, vilket gjorde att samtliga båtlag blev något begränsade i val av fiskeplatser. Men med facit i hand så hade det inte direkt någon större påverkan på fisket.

För båt 7-8 med Fredrik i spetsen har verkligen levererat då dom i stort sett varje dag har fått hälleflundra, samma sak gäller vår tyska grupp med Reinhard i spetsen där dom har lyckats lura flera fina hälleflundror med en topp på 130cm och även väldigt många fina torskar på en bra bit över 10 kilo och några fina toppfiskar på ca 15 kg.

Calle lyckades även han när han drog ut en timme på kvällen för att testa sin nya utrustning då han redan 5 minuter in i första driften krokade på en fin fisk och efter några minuters fight lyckades Calle landa säsongens första flundra på fina 105cm.

Samtliga båtlag har fått mängder med fisk både när det gäller torsk, storsej och hälleflundra. I Söndags drog några av båtarna på långtur för att ställa in siktet på torsk, sej och hälleflundra innan dom sista dagarnas oväder skulle rulla in. Redan på första stoppet såg dom på ekolodet att det fullkomligt kokade av fisk, djupet var på 75 meter och ekolodet var HELT fullt med fisk från botten till bara några meter under båten. Samtliga båtlag pumpade upp fisk efter fisk över tio kilo, både fina torskar och sejar small på i precis varje nedsläpp, våra gäster hann inte ens ner till botten innan det högg i samtliga spön. Efter någon timmes torsk och sejrace började svetten drypa och mjölksyran svida så några av båtlagen valde att lägga om fokuset på hälleflundra, och det med ett väldigt lyckat resultat, där grabbarna i båt 7 fick en fin fisk strax under 80cm som efter några snabba bilder fick simma tillbaka igen. Vårt belgiska gäng lyckades även dom med 3 fina hälleflundror med en topp på ca 125cm.

Fisket har varit grymt bra här dom senaste dagarna och än så länge ser vädret riktigt lovande ut så vi hoppas på ytterligare en fantastisk vecka.

Tight Lines

Martin & Calle.