Uerpremiär och stora flundror

Uerpremiär och stora flundror

Denna vecka är det fullt ös här på Havøysund. Med ett stort gäng ifrån Tajtlajn vet man att det blir åka av. De nya gästerna möttes av hårda vindar i början av veckan vilket gjorde oss lite begränsade av platser att komma åt. Men igår hade vinden lagt sig och långtur stod på schemat. I samlad trupp gick 9 båtar mot flundraparadiset. Väl där spred båtarna ut sig över det enorma området. Andreas som åkte med grabbarna i båt 11 han knappt påbörja första driften innan det smällde på stenhårt på Dennis spö. Flundran hinner göra några rusningar innan den kliver av. Synd, det var garanterat en bättre fisk. Men det var ändå en självförtroendeboost inför dagens fiske och det dröjer inte länge förrän Douglas meddelar över VHF:n att dom också tappat en större fisk. Och såhär fortsätter det, nästan alla båtar har flera fiskar som kliver på för att efter någon rusning eller två tappas. Fisken är på hugget, men dom hugger försiktigt. Tillslut börjar det rapporteras om fisk som lyckats landats och vilken lättnad det är. En riktigt fin 150cm flundra till Karl i båt 3. Kort därefter står Dennis i min båt och drillar en fin flundra för andra gången denna dagen. Måtte denna inte kliva av. Med van hand drillar Dennis fisken och efter några fina rusningar säkras den 135cm långa fisken intill båtkanten. Stor lättnad och glädje i båten efter att ha bränt några finare fiskar.

Rapporter om landade fiskar rullar in, några fina matflundror, Douglas fina spinnflundra på 137cm som klev på en Sandy Andy 300gr och såklart den magiska fisken som dom goa gubbarna i båt 4 på hela 167cm. Stort grattis från alla oss på Nordic Sea Angling till en riktig drömfisk. Dagen börjar lida mot sitt slut och eloge till alla båtar som krigade ute i det konstanta regnet som vägrade sluta. Efter 12 timmars fiske var alla rätt nöjda, möra och garanterat genomblöta. Men wow, det är mäktigt att kunna åka hem mitt i natten och njuta av solens strålar som lyckas tränga igenom dom regntyngda, gråa molnen. Det är sådana minnen som etsar sig fast hos en. Sånt man bara kan uppleva här uppe i Havøysund.

Nu till Lördag. En stor dag här uppe. 1 juni innebär Uerpremiär. Denna fantastiska fisk är endast tillåten att fiskas efter under sommarmånaderna juni, juli och augusti. Och såklart var vår djupshavsfiskeexpert Jørgen extremt taggad. Han är fortfarande ute i skrivande stund med ett härligt gäng. Och Jørgen har inte gjort oss besvikna, vi har fått rapport om att flera fina fiskar har kommit upp men en otrolig fisk på 6,3kg. Stort grattis.

Efter helgen ser det ut som att det bra vädret åter är tillbaka och det kommer garanterat komma upp fler fina fiskar!

Tight lines // Douglas, Jørgen, Andreas

Bert med fin premiäruer
Dennis med en riktigt fin flundra på 135cm
Perfekt matflundra
150cm, drömgränsen för flundra