Ännu en lyckad långtur på Å!

I måndags var vädret helt magiskt och de flesta båtar var sugna en en gång på repris av fredagens långtur. Uppställning vid båtarna och kl 07’00 begav sig 6 av Campens båtar ut på långtur med ett litet stopp efter betesfisk. Vi i guidebåten samt 2 andra båtar ville rikta hela dagen efter hälleflundra där både jag och André har kollat in ett riktigt intressant område under en längre tid som vi velat pröva men aldrig varit tillfälle att testa innan.

Så vi var 3 av 6 båtar som vågade oss på att testfiska ett helt nytt område.
Väl på plats här dröjde det inte länge innan båt 4 ropade på radion och sa de drillade flundra där de strax efter landade dagens första på 112 cm. Grym start på nya platsen, vi i guidebåten kämpade på länge med några torskar som bonus i mindre kalibern innan vi skulle få känna på flundra. Så helt plötsligt dundrar det tag i Anders spö i fören och det var ingen tvekan att detta var en bättre fisk i andra änden. Efter ett par minuter ser vi fisken som börjar komma upp mot ytan men det visade sig att denna fisk ville inte vara kvar och vände snabbt ner mot botten igen och Anders fick helt enkelt börja om från början men denna gången kunde vi landa och säkra fisken ut med båten. Denna drömfisk mätte in på hela 151cm som efter lite fotografering fick denna simma hem igen.

Minuter senare då vi släppt denna fisk hör vi på radion att båt 8 som ligger i området också drillar STOR fisk och ber om lite assistans så vi i guidebåten plockar snabbt upp våra beten och kör över. När jag väl är framme har de redan lyckats landa denna grymma fisk själva men så hoppar jag över och hjälper till att mäta och fotografera ännu en drömfisk som mätte grymma 160cm.
Båt 4 landar senare en lite mindre flundra strax under metern som fick simma hem igen. Så testfisket i detta området blev lite av en succé och ska definitivt fiskas mer framöver.

För de andra båtarna som var med på långturen under måndagen lyckades även de landa ett par fina flundror samt mängder av torsk i bra storlek och många fiskar över 10kg där toppfisken för dagen blev precis över 21 kg!
Lite senare på dagen lyckas även båt 2 landa ännu en storflundra på 158 cm. Tre flundror över 150 cm på samma dag, det är inte illa pinkat!

Avslutningsvis under tisdagen riktade de allra flesta fisket efter flundra. Fisket av överlag lite trögare än tidigare dagar men många lyckades ändå landa ett par fina fiskar.
I guidebåten la de även lite tid på att jaga några storsejar under eftermiddagen och lyckades landa ett par fina runt 10 kg.

Nu för de nya gästerna som kommit har vi tyvärr startat veckan med att bli inblåsta under torsdagen så fiskesuget har ju hunnits byggas upp en hel del under dagen där de allra flesta nu laddar för en tidig start under fredags natten / morgon för första fiskepassen denna vecka.

Tight lines!

Alexander Lindgren & André Starkenberg