Havskatter, späckhuggare och hälleflundror i Nappstraumen.

Det har varit en magisk start dom första dagarna här i Nappstraumen, inne i strömmen verkar det har simmat in en hel del havskatt under den senaste tiden vilket gästerna också har fått bevittna, igår kom det upp ett par fina havskatter där den största låg på dryga 6 kilo vilket var farligt nära ett nytt camprekord.

Späckhuggarna verkar också trivas här då dom i flera dagar har hållt sig i närområdet och visat sig i stort sett varje dag, idag fick Martin ihop med Bobban och Ploppen sällskap av dom i nästan en timme innan dom bestämde sig för att simma vidare, Tobias som var ute med våra belgiska vänner fick även uppleva detta magiska möte både på vägen ut och på vägen in från fisket. Tobias har under dom senaste dagarna haft siktet inställt på torsk där dom har fått en hel del fina fiskar nära 10 kilos strecket. Grupp Haes lyckades under torskfisket även att landa en fin hälleflundra på 75cm som självklart fick simma hem igen.

Idag har det bjudits på ett riktigt kalasväder med spegelblankt hav och strålande sol där även torskfisket skulle visa sig från sin bästa sida. Martin ihop med några andra båtar stack norrut för att fiska efter just torsk och redan på första stoppet small de på i samtliga spön så Bobban och Ploppen fick verkligen känna på mjölksyra idag då dom när det var som hetast fick fisk i nästan varje nedsläpp, toppfiskarna idag låg runt 10 kilo. Johan har vart ute för att försöka lura en hälleflundra vilket han verkligen lyckades med då han krokade på en riktigt fin fisk som efter några grymma bottenrusningar lyckades säkras vid båtkanten, fisken mätte fina 122cm och är än så länge veckans största hälleflundra.

Imorgon ser det ut som de blir lite mer vind men solen skiner och humöret är på topp så vi hoppas på fortsatt bra fiske.

 

Tight Lines

Martin & Tobias