Galet mängdfiske på torsk och fina flundror i Vesterålen!

Denna vecka har vi haft ett par sköna gäng från Sverige och Ryssland som har lyckats riktigt bra med torskfisket och även ett par fina flundror har kommit upp!

I början av veckan så hade vi svårt att komma ut pga. vind och det kalla vädret så vi valde istället att fiska flundra längre in i fjorden vilket gav bra utdelning med ett gäng flundror och ett par över 120cm. Vi lyckades även hitta en del torsk längre in i fjorden.

På söndagskvällen förändrades vädret och vinden la sig så redan på måndagen kunde vi komma längre ut och söka torsken. Två båtar stannade kvar inne i fjorden och fiskade flundra vilket gav en fin flundra på 133cm! Båtarna som låg längre ut och fiskade torsk hade det stökigt med gammal sjö men lyckades ändå helt okej med ett par fina mattorskar!

På tisdagen drog två båtar längre söderut till en plats som har varit väldigt bra innan och vilket galet fiske det skulle bli! Det började segt med endast ett par torskar men efter ett par timmar braka det loss! Det blev hugg efter hugg och efter bara 2 timmar hade de landat uppemot 100 torskar och även släppt tillbaka en hel del! Ett helt sjukt mängdfiske!

På eftermiddagen blev det lite sämre och de bestämde sig för att vända skutan hemåt efter en helt otrolig dag!