Tuff vecka i Havöysund

Ja man kan minst sagt säga att vädret kan vara lite svajigt ibland under denna tiden på året, och under veckan så har gästerna verkligen fått se hur snabbt det svänger. Under lördagens fiske så blev det lite mixfiske då det var fortsatt väldigt stökigt längre ut efter fredagens oväder, engelsmännen var mest intresserade utav att testa rödspätta fisket, tyvärr utan större framgång men dock var sandskäddorna på hugget så lite sprattel blev det iallafall. Gubbsen från Polen körde på ett antal timmar efter hälleflundra, tyvärr var även dom svårflörtade men en fisk visade stort intresse då en meters flundra följde Michaels jigg hela vägen upp till båtkanten.

Igår väntade vi ett riktigt oväder under eftermiddagen, så vi beslöt oss för att lämna hamnen klockan 06:00 och sticka rätt ut till torsken. Vädret var helt fantastiskt hela förmiddagen och torskarna var verkligen på hugget, de absolut största fiskarna lyste med sin frånvaro men mängder av torsk upp till strax under 15 kilo fångade vi. Idag så har återigen vädret varit ohyggligt otrevligt med tunga vindar från nordväst och kraftigt snöfall, efter ett tappert försöka att kriga sig ut på förmiddagen så vände Jörgen skutan tillbaka mot campen ganska snabbt för att gästerna ville värma upp sig och gå på eftermiddagen igen och fiska rödspätta. Denna gången på ett annat område för spätta så var återigen skäddorna på hugget, men efter lite nötande lyckades dom tillslut få sin efterlängtade rödspätta av lite mindre modell och sedan kunna vända båten tillbaka mot capen, för en varm dusch och ladda batterierna för veckans sista dag imorgon istället.

Tight Lines// Douglas & Jörgen